Rappjerv trea på Umåker

Amalia Larssons nyförvärv Rappjerv bärgade en hedersam tredjeplats värd 17 500 kronor vid fredagskvällens tävlingar på Umåker.

I ett fyraåringslopp travade Rappjerv 1.28,6/2200 meter på en bana som bedömdes som något tung.

Rappjerv gjorde debut i Amalia Larssons regi den 5 september och slutade då trea i ett breddlopp.

Nu var det en tuffare uppgift då det handlade om ett försök i Norrlands Elitserie. Rappjerv stod med 60 meters tillägg och hade ett par väldigt tuffa konkurrenter 20 meter bakom sig.

Rappjerv fick nu en väldigt bra start och efter en snabb öppning var han tidigt ifatt täthästarna och Amalia satte sig i tredje par invändigt.

Varvet från mål blev det rygg ledaren då ledarhästen galopperade, men Amalia var offensiv och lyfte ut Rappjerv i dödens 900 kvar.

Rappjerv fullföljde sedan klart godkänt som trea efter ett slutvarv på 1.29,9. Storfavoriten Tekno Jerven hade en helt annan fart i benen när han satte fart på sista bortre långsidan och han vann till slut med tio längder på 1.26,3/2220 meter tillsammans med Jimmy Jonsson.

Det var lite tunt med Skelleftehästar som startade denna regniga fredagkväll på en blöt Umåkeroval.

Lage Berglunds treåring Dulce De Leche rekordsänkte till 1.16,6a/2140 meter som fyra. Han fick en tuff löpning utvändigt ledaren och var med i en hård öppning på 1.10,2 första 500 i ett försök att nå ledningen.

En fjärdeplats blev det även för Jens Erikssons Polar Aurora som efter en resa i rygg på ledaren kom hem på nya rekordet 1.28,8/2140 meter.