Polar Aurora slog till

Femåriga stoet Polar Aurora slog till med karriärens första seger vid Bodentravets kvällstävlingar på torsdagen.

I 36:e starten spurtade Polar Aurora hem segerchecken på 30 000 kronor tillsammans med sin tränare Jens Eriksson.

Polar Aurora hade bakspår i ett sprinterlopp, men fick ändå en vettig position i tredje par utvändigt samtidigt som det var bra tempo framme i täten.

Jens Eriksson kunde därmed vänta med slutattacken in på upploppet och när täthästarna började mattas på upploppsrakan kom Polar Aurora längst ut i banan och avgjorde med en halv längd till slut. Segertiden skrevs till 1.29,1a/1640 meter.

För Jens Eriksson var det den tionde tränarsegern för säsongen. Han passerade samtidigt 700.000 kronor i insprungna pengar till stallet i år.

Tvåa slutade Ivarsviking, tränad av Nicklas Lundgren, efter att ha fått göra grovjobbet i dödens. Ivarsviking landade på nya rekordet 1.29,2, men trots den starka insatsen fick man alltså nöja sig med andraplatsen.

Brassebrun/Roger L Berglund spurtade till sig tredjepriset efter en resa i andra ytter.

Sambucus P.R, tränad av Jan Hällgren, slutade tvåa i snabbloppet och visade att formen sitter i. Med Leif Eriksson i sulkyn fick Sambucus P.R en resa i tredje ytter innan han skuggade Rhapsody Ås i spåren sista halvvarvet.

Sambucus P.R avslutade bra på 1.14,5a/2140 meter, men i mål fattades det en längd fram till Rhapsody Ås.

I ett långlopp för kallblod var Christian Månsson tvåa med Risåvinnie. Under det första varvet satt Risåvinnie sist på innerspår i ett pärlband på fem hästar, men då det var lågt tempo i täten valde Månsson att avancera framåt efter ett varv och placerade Risåvinnie som första häst i andraspår.

Risåvinnie fick därmed göra grovjobbet utvändigt om favoriten Nygaards Solan och orkade inte gå i närstrid med denne över målrakan, men Risåvinnie höll farten duktigt på 1.33,0a/2640 meter två längder bakom.