Offensiv som lönade sig

De senaste månaderna har Lage Berglund tagit två segrar med femåringsstoet Katshing Zon.

På måndagskvällens kom också första segern för Lages treåring Dulce Le Leche. Efter tidig ledning vann Dulce De Leche på 17,1/2160 meter på Solänget och tjänade 40 000 kronor.

Dulce De Leche hade ett tufft lopp i benen från Umåker i fredags, då han var med i en 1.10-öppning första 500 på en blöt bana. Trots att han då blev kvar utvändigt ledaren kom han hem på nya rekordet 1.16,6a/2140 meter som fyra.

Även fast det handlade om täta starter satsade kusken Peter Wikström offensivt igen. Från tillägg gasade han framåt och kunde forcera till ledningen i utgången av första sväng.

Ut på sista bortre långsidan kom andrahandsfavoriten Real De Zeun upp utvändigt och tillsammans med Dulce De Leche lämnade man resten av fältet med närmare 50 meter. Dulce De Leche behöll initiativet hela vägen och vann med en halv längd efter slutvarv på 1.16,0.

Jens Erikssons fyraåriga kallblod Storsmäll var tvåa på nya rekordet 1.32,0/2160 meter. I ett lopp där många konkurrenter galopperade lyckades Storsmäll komma fram i andra par utvändigt varvet från mål.

In i sista sväng var Storsmäll ute i tredjespår och rundade konkurrenten framför och 400 kvar var hon uppe som tvåa. Storsmäll försökte utmana ledande Gullman, men kom inte riktigt farlig nära någon gång.

Storsmäll avslutade sista varvet på 1.31,5 och kommer allt närmare sin första seger.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT