Ny seger för Morgans häst

Järvsötekno, tränad av Morgan Lindberg, har hittat en härlig form. I samband med lördagens V75-tävlingar på Skellefteåtravet fixade han en hemmaseger i ett av loppen utanför V75.

Via en slutrunda i tredjespår avgjorde Järvsötekno med en säker längd sista 50 på 1.28,6a/2140 meter före Attack/Jessica Lindgren.

Tillsammans med Jorma Särkiniva hamnade Järvsötekno i fjärde par utvändigt från ett sjundespår bakom startvingen. Dryga varvet från mål började det komma attacker i tredjespår och då valde Särkiniva att svara.

Järvsötekno såg riktigt pigg ut när han gav sig iväg, men det hade bara gått 1.30,8 framme i täten under det första varvet och när farten skärptes blev Järvsötekno kvar ute i tredjespår.

400 kvar kom han i alla fall ner utvändigt om Attack, som i samma veva övertog ledningen.

Attack hade ett litet övertag in på upploppet, men sista 50 klev Järsvötekno fram och avgjorde med säker marginal till slut. Förstapriset var 25 000 kronor och det här var hästens andra raka seger.

Stort plus även till Jessica Lindgrens Attack som lämnade fjärde ytter efter 400 meter och kördes fram i dödens 1450 kvar. Han kämpade bra som tvåa på 1.28,7 och tog sin bästa placering för säsongen.

Samma tid hade trean Laxfaks med tränaren Lise-Lotte Lindkvist i sulkyn. Laxfaks blev nedtryck på innerspår i första sväng och hamnade i fjärde par invändigt. 550 kvar började Lise-Lotte söka sig utåt och mitt i sista sväng kom Laxfaks riktigt snabbt ute i fjärdespår.

Laxfaks fick nu alldeles för långt fram till tätparet, men han avslutade storstilat på 1.22,1 sista 500 och håller riktigt bra form för dagen.

I V75 tog Brida, tränad av Ann-Catrin Frisk, bästa placeringen av Skelleftehästarna då hon var fyra i Diamantstoet på 1.15,1/2140 meter och tjänade 14 500 kronor.

Ove A Lindqvist släppte ledningen i första sväng och från rygg ledaren fick Brida chansen på open stretch till slut. I tät slutstrid var hon slagen med en nos om tredjeplatsen och en längd efter vinnaren i mål.

Zorro Swing och Jens Eriksson var sjua i Stig Lindmarks Styrkeprov efter en resa i tredje-fjärde invändigt. Zorro Swing var riktigt pigg när Jens skulle ner på open stretch och tog då något galoppsteg, men han höll sig på benen till slut och landade på 1.15,2/3160 meter.

I bronsdivisionen var Gabriella Laestanders Nolimitjimmit sjua på 1.11,8a/1640 meter efter en resa i fjärde par invändigt.