Månadens häst

I september blir…….. FORSPÄRLA
Ägd och tränad av familjen Gustavsson.

Motiveringen lyder:

Att bli månadens häst utan att vinna lopp under månaden hör inte till vanligheterna. Loppdignitet och sammanhang måste dock också vägas in motiveringen till månadens häst.
Forspärla har under september bärgat två SM-medaljer av bronsvalör. Hon inledde septembers tävlande med att bärga en SM-bronsmedalj i Sto-SM på Hagmyren 12/9 , bakom Silver Jossan och Alfie, tillsammans med Jens Eriksson. Den tredjeplatsen inbringade 62500 kronor. Knappa två veckor senare blev det ännu ett SM-brons, då i Monté-SM tillsammans med Erica Guldhag på Bergsåker. Trots att det var Forspärlas första start i livet i montésammanhang såg hon till och med ut som en tänkbar vinnare av loppet när hon sköljde till ledningen 500 kvar. Över upploppet tröt dock krafterna något, men som sagt ytterligare ett SM-brons i prishyllan och ytterligare 37500 kronor på kontot. Två starter under september inbringade således 100000 kr till ägarfamiljen Gustavsson