Kove har två V75-hästar

Hemmaprofilen Kjell-Ove Eriksson var etta och tvåa med Let It Happen.W.W och Wally Cocktail i samma lopp vid senaste tävlingsdagen i Skellefteå. Det räckte för att båda hästarna skulle komma med på V75 på lördag. Men den här gången startar de i olika lopp och här kan du läsa vad ”Kove” tror om möjligheterna.

Varje dag fram till lördagens tävlingar kommer nya texter om hemmahästarna på V75 här på hemsidan.

Wally Cocktail startar i klass II-försöket över den långa distansen 3140 meter auto på lördag. Precis som vid andraplatsen senast är det sonen Jens som kör.

– Jens påstod att han hade vunnit om han fått luckan tidigare och det kan nog stämma. Wally Cocktail gjorde faktiskt sitt bästa lopp sedan han kom till mig. Han hade problem med ett framknä och travade dåligt när vi köpte honom, men med lite gammeldags metoder har jag fått honom att trava bättre, säger ”Kove”.

Tränaren ligger lågt vad gäller segerchanserna på lördag.

– Nu är det ett helt annat motstånd och han har ingen större segerchans. Läget passar och han ska vara nere på innerspår. Distansen är inga problem och klaffar det så kan han tjäna pengar, säger ”Kove”.

Jens Eriksson intygar att Wally Cocktail vunnit med tidigare lucka senast.

– Absolut. Vi var bara en hals efter Let It Happen W.W och hade slagit henne om luckan kommit tidigare på upploppet. Samtidigt måste man köra lite på chans med Wally Cocktail. Han gick väldigt bra i ett lopp i Lycksele i somras efter ett offensivt upplägg, men galopperade då på upploppet och tappade kanske en del självförtroende efter det. Om man attackerar för tidigt med honom så ger han upp till slut, säger Jens.

Let It Happen W.W kommer alltså från seger och startar nu från tillägg i Diamantstoet. Det femåriga stoet var i första hand anmäld till klass I-försöket på lördag, men hade inte tillräckligt med startpoäng för att komma med där.

– Let It Happen W.W är duktig på att hänga med, men brukar inte räcka sista biten. Nu känns det som att hon är på väg uppåt i form. När jag höjde intensiteten i träningen tidigare i år blev hon bara sämre. Därför gick jag tillbaka och började köra långsamma intervaller igen, vilket verkar vara hennes melodi, säger ”Kove”.

Precis som vid segern senast är det Leif Eriksson som kör henne på lördag.

– Hon var bra senast och har tävlat starkt på slutet. Hon är rejäl och går in i mål, men nu är det tuffare emot och det känns inte som något hett segerbud direkt. Nu brukar hon höja sig när hon möter tufft motstånd och jag blir inte överraskad om hon får med sig fina pengar. Hon tävlar med skor, vanlig vagn och stängt huvudlag, säger ”Kove”.

Utanför V75 har Kjell-Ove Eriksson ytterligare en häst till start. Det är i det avslutande ungdomsloppet där barnbarnet Tilde får chansen att köra Bailiff vid en större tävlingsdag.

17-åriga Tilde tog körlicens i sommar och har kört två tävlingslopp så här långt. På lördag inleder hon från bakspår i ett sprinterlopp med Bailiff.