Inför V75: Hemmahoppet

Av de åtta Skelleftehästarna som startar på V75 idag är Brida den som är klart mest streckad av spelarkollektivet. Ann-Catrin Frisk fyraåriga sto har innerspår på startvolten i Diamantstoet och taktiken är given.

– Hon kvick i voltstart och jag hoppas kunna hålla upp ledningen. Kan jag bara hålla henne lugn tror jag att hon vinner loppet, säger kusken Ove A Lindqvist.

Brida kom till Skellefteå i slutet av februari i år och såldes ut till ett konsortium.

Hon utvecklades mycket under sommaren då hon tre raka segrar och vann smått överlägset med krafter kvar varje gång.

På sistone har det dock lite grus i maskineriet. Det började med att hon satt fast med allt sparat i sin V75-debut på Solänget. Därefter blev hon störd till galopp i ett Breeders Crown-försök.

Inför förra starten på Umåker hade Brida hostat en dryg vecka innan. Hon slutade fyra då och var inte på topp, men samtidigt blev loppet för ryckigt kört för att passa henne.

Nu har Brida en högintressant uppgift då det är V75 på hemmaplan. Tränaren Ann-Catrin Frisk överlåter förhandssnacket till Ove A Lindqvist.

– Brida kändes fin i sista jobbet i onsdags och jag var nöjd henne. Innan det har hon varit lite för hetsig i träningsjobben, då hon haft en del problem i munnen, säger Ove A.

Kommer Brida till spets tänker Ove A hålla ett jämnt och ganska hårt tempo.

– Jag tänker inte ge tilläggshästarna något gratis. Sedan är Brida en häst som fungerar allra bäst när det jämn fart hela vägen, säger Ove A.

Tidigt på lördagsmorgonen hade Brida 13,3 procent på insatsfördelningen på V75. Med det är hon fjärdehandsfavorit i ett lopp där det är väldigt jämnt streckat mellan de mest betrodda.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge