Fyra andraplatser i Boden

Skellefteåtravets hästar plockade fyra andraplatser vid tisdagens lunchomgång i Boden. Detta genom kvartetten Avaboy, Lexington Tooma, Liquify’em (bilden) och Wilde.

Dessutom vann Erica Guldhag montéloppet med Bodenhästen Russkjat, vilket var Ericas femte montéseger för året.

Treårige Avaboy kom till Gabriella Laestander stall i slutet av juli. Avaboy förstörde sina möjligheter med galopp i de två första starterna hos Laestander, men gjorde nu ett topplopp som tvåa från dödens.

Med John Östman i vagnen blev det en försiktig inledning från spår åtta bakom startvingen, men via tredjespår runt första sväng kom man fram utvändigt ledande Neymar efter 500 meter. Det blev sedan en riktig duell mellan dessa två där Neymar höll undan med nos i tuff slutstrid där man avslutade sista 400 på 1.13,2.

Avaboy sänkte sitt rekord till 1.14,2a/1640 meter och tjänade 12 500 kronor. Gabriella Laestanders stall är nu nära miljonen i insprungna pengar under 2020. Vid tisdagens tävlingsdag i Boden slog man sina fjolårssiffror vad gäller insprungna pengar. Totalt står man nu på 967 929 kronor på 116 starter.

Jens Erikssons Lexington Tooma stod i tredje startled i en spårtrappa och hamnade i femte par utvändigt. Därifrån gjorde han en bra slutrunda och slutade tvåa, slagen med fyra längder bakom storfavoriten Dante Godiva.

Lexington Tooma avslutade sista varvet på 1.13,3 och landade på 1.14,3a/2140 meter. Andraplatsen var värd 12 500 kronor och Lexington Tooma blev nu den 19:e Skelleftehästen som passerade 100 000 kronor i insprungna pengar den här säsongen.

Ann-Catrins Frisks treåringssto Liquify’em tjänade 20 000 kronor som tvåa. Liquify’em fick tredje par utvändigt ut på slutrundan och spurtade till sig andraplatsen på 1.16,6/2160 meter bakom favoriten Rally Ida.

Jessica Lindgrens treåring Wilde tog också en andraplats och tjänade 12 500 kronor. Wilde galopperade efter 150 meter, men gjorde en stark upphämtning där han klockades till 1.29,7/1500 meter. Han landade på 1.33,0/2140 meter och var fyra längder bakom vinnaren Nygaards Solan.

Trea i samma lopp slutade Jens Erikssons Storsmäll, som sänkte sitt rekord till 1.33,5/2140 meter.

Erica Guldhag blev favoritspelad i montéloppet med Bodenhästen Russjkat, som kom med två raka segrar.

Från innerspår bakom bilen blev det en mycket försiktig start och i första sväng var Russkjat nere som sjunde häst. Erica Guldhag förivrade sig dock inte utan successivt förbättrade hon sin position under slutvarvet. Till slut fångade man också in ledarhästen Lennox Laday och avgjorde med ett huvud på 1.14,5a/1640 meter.