Ella passerade miljonen

Jens Erikssons stjärna Zorro Swing tog sin 19:e seger i karriären när han vann ett långlopp vid torsdagens lunchtävlingar i Boden.

Gabriella Laestander passerade miljonen i inkörda pengar när Gelato (bilden) vann för andra gången i år och Jenny Lindmarks sjuåring Hanish vann för första gången i livet.

Zorro Swing var ute i ett långlopp och på ett mycket krävande banunderlag var han den som behärskade de tuffa förutsättningarna bäst. Från tillägg kom Jens Eriksson iväg bra från start och han synade genast ledarhästen Abrystir, som stod ensam på start.

I första sväng fick Zorro Swing överta ledningen och bakom blev det sedan ett pärlband där hela fältet radade upp sig på innerspår. I sista sväng gick Roger Nilsson ut med Abrystir som snabbt kom upp jämsides med Zorro Swing och tryckte på.

Över målrakan var nu Zorro Swing den som orkade hålla farten klart bäst och han vann till slut med klara fyra längder på 1.17,2/2660 meter.

Gelato hamnade i tredje par invändigt från innerspår bakom bilen, men i sista sväng löste det sig perfekt då han kom ut i andra ytter och sedan kunde kliva på i tredjespår.

Länge såg det ut som att Gelato inte skulle bli något segerhot, men sista 100 blev dramatiska då favoriten Anthem galopperade med grepp i ledningen samtidigt som Brida hade mycket krafter kvar i rygg.

Luckan var på väg att komma för Brida, men Ove A Lindqvist hann bara ut ett halvt spår och när ledarhästen galopperade blev det stopp. I den trånga situation som då uppstod blev det snävt mot Erase The Law, vilket gjorde att Brida diskades för trängning som måletta. Anthem som var tvåa i mål diskades för upploppsgalopp och därmed gick segern till måltrean Gelato, som vann på 1.16,8a/1640 meter.

Gabriella Laestander kunde också räkna in en ny andraplats för treårige Avaboy, som fullföljde bra efter ett slutvarv i dödens. Efter den här tävlingsdagen står stall Laestander på 13 tränarsegrar och 1.033.429 kronor i inkörda pengar under 2020.

Förra tävlingsdagen på Skellefteåtravet tog Jenny Lindmark sin första tränarseger på över tre år, då Aya spetsvann. Jenny behövde nu bara vänta tolv dagar på nästa seger. Den här gången var det Hanish som blixtrade till och vann sitt första lopp i karriären i 17:e starten.

Efter en fin resa som trea på innerspår lyfte Jens Eriksson ut Hanish som första häst i andraspår på sista bortre långsidan. Jens körde sedan rejält mot ledarhästen och en bit in i sista sväng hade Hanish tryckt sig till ledningen. Segermarginalen blev klara fyra längder och segertiden skrevs till 1.20,1/2160 meter på en bana som blev allt mer krävande ju längre dagen gick.

Fyraårige Philip var tvåa i sin första start för nye tränaren Kjell Lundmark. Från dubbla tillägg anföll Per Gustafsson från utvändig köposition 1250 kvar och mitt på sista bortre långsidan hade Philip rundat hela fältet till ledningen. Vännfors Grynet fick samtidigt en fin resa på innerspår fram till upploppet och till slut avgjorde hon med fyra längder. Philip landade på 1.34,5/2180 meter som klar tvåa.

De tre Skelleftehästarna som vann tjänade alla 25 000 kronor.