Jackpot på V75

Svenska Travligan med V75 kommer till Skellefteå på lördag. Very Kronos, Seismic Wave och Tangen Haap är några av de topphästar som dyker upp i olika lopp.

Skellefteåtravet mönstrar åtta hemmahästar inom V75. Notera också att V75-spelet kryddas med en jackpot där ATG:s prognos är att en ensam vinnare kan vinna runt 37 miljoner kronor. Klicka här för att se en genomgång av V75-loppen.

Startspåren lottades på söndagskvällen och här är en genomgång av V75-loppen på Skellefteåtravet.

Avdelning I: Klass I, 2140 meter volt
Många hästar som testat V75 tidigare och har den hårdhet som krävs för att vinna i travets elitserie. Intressant att se hur Bodenhästen Anthem kan hävda sig i dessa sammanhang. Hon har varit lite av en följetong på Skellefteåtravet under sensommaren och radat upp flera starka prestationer. Får nu Magnus A Djuse i sulkyn för första gången. Kingofthehill F är första hemmahästen som går ut i V75 på lördag – han fick ett bra läge med spår två i volten och körs av Micael Melander.

Avdelning II: Klass II, 3140 meter auto
Petri Salmelas Leave Your Sox har imponerat här uppe i norr och tagit fem raka segrar sedan början av juli. Ska nu ut mot lite tuffare motstånd från bakspår och över en ovan distans. Hemmalagets färger försvaras av Wally Cocktail, tränad av Kjell-Ove Eriksson, som fått spår nio. Precis som i de tre senaste starterna är det Jens Eriksson som kör.

Avdelning III: Steggbest Minne, 1640 meter auto
Ganska öppen upplaga av detta sprinterlopp för högsta kallblodsklassen. Björns Karlssons Tangen Haap fick ett hyggligt läge med spår fem bakom startbilen och räknas alltid i dessa sammanhang. Jan Gustavssons Forspärla har haft en stark höst och tagit dubbla tredjeplatser i två SM-lopp, men nu ställs hon inför sin tuffaste uppgift hittills i karriären. Dessvärre drog Skelleftehästen spår åtta bakom startvingen. Jens Eriksson kör.

Avdelning IV: Diamantstoet, 2140 meter volt
Femton hästar över tre olika volter. Roger Nilssons Abrystir har högst startpoäng då hon tog två V75-segrar runt årsskiftet. Har dock bara gjort en start efter gaffelbandsskada och kan behöva fler lopp för att hitta formen. Skelleftehästarna i loppet är Brida (tränad av Anki Frisk) som fått ett spännande läge med innerspår på starttvolten samt nyttiga Let It Happen W.W (Kjell-Ove Eriksson). Den sistnämnde har springspår på tillägg och körs av Leif Eriksson, som vann med hästen senast hon startade.

Avdelning V: Silverdivisionen, 2140 meter auto
Solvallatränaren Timo Nurmos kommer totalt med sex hästar och den som sticker ut mest är onekligen Seismic Wave i detta silverförsök. Femåringen vann en bronsfinal på imponerande sätt under elitloppshelgen och var senast favorit i miljonloppet Solvallas Jubileumspokal där han inte hade sin bästa dag, men likafullt travade 1.10,9a/2140 meter som sexa. Har hög segerprocent (vunnit 7 av 9 sedan han imponerades från Kanada) och blir svårslagen tillsammans med Björn Goop.

Avdelning VI: Stig Lindmartks Styrkeprov, 3140 meter
Very Kronos och Erik Adielsson vann ett försök i silverdivisionen i Skellefteå för två år sedan. Sedan dess har han tagit steget upp i högsta eliten och visat att han även hävdar sig där. Svante Båths högkapable sexåring går nu ut från 40 meters tillägg och har många att runda, men felfri måste han utan tvekan ses med god segerchans i årets upplaga av Stig Lindmarks Styrkeprov. Hemmalaget har Zorro Swing att heja på. Jens Erikssons häst har innerspår på 20 meters tillägg.

Avdelning VII: Bronsdivisionen, 1640 meter auto
Cab Lane var ruggigt bra på Solvalla senast när han vann på 1.11,2a/2140 meter. På den prestationen blir han antagligen favorit här, men spår elva över sprinterdistans är inget roligt utgångsläge och han har sannerligen ingen straffspark. Stall Gabriella Laestander har både Marciano (spår fyra med Ove A Lindqvist) och Nolimitjimmit (spår nio med Micael Melander) i detta sprinterlopp, som kan bli en rivig tillställning.

Utanför V75 körs bland annat ett kallblodslopp med 100 000 kronor till vinnaren. Där har hemmalaget Stjärnvin Linn (tränad av Leif Eriksson), Järvsögrej (Tage Hollström) och Gomnes Birk (Karl-Enar Widman) till start.

Ranking och tipskommentater till samtliga lopp kommer att läggas ut här på hemsidan under torsdagen.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT