Tips till fredagstävlingarna

Skellefteåtravet tävlar på fredagskvällen då det både är V5 och V4 på spelmenyn. Totalt körs nio lopp och första start är klockan 18.25. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn. Observera att tävlingarna fortsatt körs utan publik.

Lopp 1
Ranking: 3 Seffs Maja – 1 Sjövoll Karma – 7 Marodören. Outs: 9 Mellem Blix.
Kommentar: Öppet i lägsta klassen för kallblod där några hästar debuterar och några bara har gjort någon enstaka start. Tipset till treåringsstoet Seffs Maja som var ute mot tuffare hästar i sin debut och inte alls var särskilt mycket spelad då. Hängde då med godkänt på innerspår som sexa på 1.34,6/1640 meter. Gynnas nu av att det är fördel ston i detta inskolningslopp och står således bra till på startvolten.
Struken: 6 Märtha G.

Lopp 2/V5-1
Ranking: 1 Källsjöviking – 7 Guli Major – 3 Guli Anna. Outs: 9 Gomnes Birk.
Kommentar: Källsjöviking höll farten starkt som tvåa i Svenskt Travsports Guldtäcke på Dannero där han kom hem på nya rekordet 1.25,6/2140 meter trots att han lämnade tredje inner dryga varvet från mål och fick trava hela slutrundan i dödens. Har tjänat minst pengar i detta startfält, men kapacitetsmässigt tillhör han dem som visat mest och i kraft av innerspår är han en given segerkandidat. Guli Major var ute i ett tufft V75-lopp senast. Hade tre raka segrar innan det. Guli Anna kvalade in till finalen i Derbystoet i Östersund, men där blev det galopp 550 kvar i ett läge då hon var på väg framåt samtidigt som det gick väldigt snabbt i täten. Ställs nu mot äldre hästar och vi får se hur hon kan bära de pengar hon tjänat i årgångsloppen. Gomnes Birk galopperade direkt i starten i sin första start efter flytten till Skellefteå. Hakade på bra efter det i ett tufft V75-lopp och har garanterat fart för att sluta långt framme här.

Lopp 3/V5-2
Ranking: 2 Fox Star – 10 Gun Runner – 9 Blackie Lawless. Outs: 14 O.K Nalan.
Kommentar: Fox Star gjorde ett bra intryck i sin debut då han klev fram utvändigt ledaren 500 kvar och sedan avgjorde säkert sista 100. Höll till en andraplats från ledningen i sin andra start och har därefter haft en tävlingspaus på en dryg månad. Står bra till på startvolten här och kan bli svårfångad. Gun Runner har visat bra kapacitet för klassen, men kan uppträda struligt och har galopperat i de tre av de fem senaste starterna. Blackie Lawless vann på bra sätt i sin comeback, då han spårade runt om i ett P21-lopp. Behöver inte vara avsågad här heller. O.K Nalan tillhör dem som visat mest i detta startfält. Står dock med bakspår på tillägg. Det är för övrigt anmält en kuskändring då Jan-Erik Erikson kommer att köra.

Lopp 4/V5-3
Ranking: 5 Guli Björn – 6 Stålviktor – 3 Hauan Odin. Outs: 7 Alvgrim.
Kommentar: Guli Björn har två raka andraplatser och borde snart sitta där. Från detta läge lär han sitta i främre träffen någonstans och Stefan Johanssons femåring är ett givet bud. Stålviktor galopperade dubbelt i finalen i Greivins Minne senast. Bilstart nu kan vara ett plus och han var rejäl när han spetsvann i Skellefteå i början av sommaren. Hauan Odin är segerlös på 13 starter i år, men är ofta med där framme och hackar. Från detta läge kan han få ett fint lopp i draget där framme och då ska han inte räknas bort. Alvgrim är ingen snabbstartare, men går alltid bra till slut och kommer från seger i senaste starten. Guli Stella skrällvann i Lycksele tidigare i sommar efter en rapp avslutning. Har sedan galopperat bort sig i tre av fyra starter på slutet och är inget att lita på. Felfri har hon alltid en polett kvar till slut och i detta autolopp kan det bli tuff körning, vilket hon gynnas kraftigt av.

Lopp 5/V5-4/V4-1
Ranking: 4 Jagger Boko – 7 Filippa B.R – 10 Aperfectdream.- Outs: 13 Antonio America.
Kommentar: Jagger Boko vann V75-lopp i Boden i början av sommaren och var duktig som finaltrea på Bergsåker i samma meeting. Var lite sämre i ett långlopp i Boden näst senast, då han tvingades harva utvändigt ledaren en bit av loppet. I förra starten blev han hängande i tredjespår runt första sväng och Örjan Kihlström valde sedan ett defensivt upplägg då han backade sig sist och sedan kryssade sig fram över upploppet. Jagger Boko gick med bra fart över mål som sexa och visade att formen är i stigande igen. Ett spikförslag på streckspelen. Filippa B.R vann många lopp i Harstad förra säsongen. Har inte lyckats något vidare när man gjort resan till Sverige tidigare, men nu gör man ett försök igen och hon är inte ofarlig om hon har en bra dag.

Lopp 6/V5-5/V4-2
Ranking: 1 Let’s Dance L.A – 15 Springbank – 4 Crazy Honey. Outs: 6 Erase The Law.
Kommentar: Let’s Dance L.A har visat bra kapacitet för klassen i ett par segerlopp tidigare i år. Har gjort bort sig med galopp flera gånger och borde haft mer pengar på vinstkontot. Spännande läge nu i en spårtrappa och Bodenhästen får vinnartipset. Springbank kommer från Robert Berghs stall och står längst bak i spårtrappan. Vann senast ett P21-lopp från ledningen efter att ha klockats till 1.14,8 sista varvet. Annat upplägg att vänta denna gång, men räknas om han fungerar. Crazy Honey vann trots stor startgalopp i Lycksele näst senast och avslutade sista varvet på 1.15,5 i dödens. Avslutade godkänt från femte ytter senast efter att ha fått vida spår i sista sväng. Kommer nu med lite omladdade batterier då hon haft en tävlingspaus på en dryg månad. Erase The Law vinner sällan, men håller bra form.
Struken: 7 Bamse Å.

Lopp 7/V4-3
Ranking: 2 Ariel T.Dream – 5 El Muro B.R – 4 Wasa Thunder. Outs: 7 Zo Zo Hoss.
Kommentar: Ariel T.Dream passerar en miljon kronor i insprungna pengar om hon vinner detta montélopp och det skulle vara en drömgräns för hennes tränare och följeslagare Caroline Forsner. De har tagit 22 segrar tillsammans i monté och här har de en passande uppgift att fixa ytterligare en triumf. Det tioåriga stoet har varit ute i tuffare sällskap i montéloppen på V75-dagarna sista två starterna och nu går hon ner i klass igen och möter överkomligt motstånd. El Muro B.R har gjort bra resultat i monté tidigare och slog bland annat Ariel T Dream när de möttes i Boden på midnattstravet ifjol. Får Erica Guldhag på ryggen denna gång och är ett givet motbud. Även den norska gästen är väldigt nära miljongränsen i svensk valuta och står perfekt inne i loppet.

Lopp 8/V4-4
Ranking: 8 Nygaards Solan – 12 Philip – 10 Storsmäll. Outs: 4 Lövabos Julle.
Kommentar: Nygaards Solan köptes från Norge efter sin förra start och gör nu debut i Lars Marklunds regi. Har aldrig vunnit på tolv starter, men tidsmässigt duger han bra i detta gäng. Får Marts Gällerstedt i vagnen och han kan nog hitta ett bra slagläge från innerspår på tillägg. Philip har ingen seger på nio starter, men blir allt bättre och sitter snart där. Storsmäll, Lövabos Julle och Tåga På är en annan trio som är streckvärda i en öppen V4-avslutning. En rysare är Nordby Håp som galopperade bort en framskjuten placering 100 kvar senast hon gästade Skellefteå. Var i strid med Philip om andrapriset i det läget och hade landat på nytt rekord om hon hållit sig på benen in i mål. Nu är det Sandra Eriksson upp för första gången och sånt känns alltid högintressant då det handlar om kallblod.

Lopp 9
Ranking: 8 Get Lucky D.E – 6 Kung Triton – 4 Forza K. Outs: 3 Beyond Imagination.
Kommentar: Get Lucky D.E gör första starten i John Östmans regi och känns högintressant, då det handlar om ett P21-lopp. Visade flera gånger ifjol att han har kapacitet som räcker långt i vanliga lopp.
Strukna: 5 Hippokrates F, 11 Gaius F.