Nolimitjimmit tvåa igen

Gabriella Laestanders Nolimitjimmit såg länge ut att gå mot seger på Solänget på tisdagskvällen. Men i slutstegen blev han snöpligt avslagen av en vasst spurtande Buzzer Beater.

Nolimitjimmit landade på 1.13,3a/1640 meter och tjänade nu 25 000 kronor som tvåa.

Från ett fjärdespår bakom startbilen öppnade Nolimitjimmit vasst och tryckte sig till ledningen mitt i första sväng. Efter en snabb öppning kunde kusken Ulf Ohlsson dämpa farten rätt kraftigt och till första varvet kom man på 1.14,0.

In på upploppet såg favoritspelade Nolimitjimmit ut att ha händelserna under kontroll, men från tredje ytter fick Per Linderoth rejäl snurr på sin träningshäst Buzzer Beater över målrakan. Östersundshästen fångade in Nolimitjimmit kort före mål och segermarginalen blev en hals.

Leif Eriksson hade tre styrningar på Solänget och tog placeringarna 2-4-4.

Finske lånestyrningen Hercules Star, som Leif vunnit två lopp med tidigare i sommar, höll nu bra som tvåa på nya rekordet 1.16,4/2140 meter efter en resa utvändigt ledaren.

Teresa Cardins Deviljas Oden höll bra till en fjärdeplats från ledningen. Han landade på nya rekordet 1.31,0a/2140 meter.

Med egna träningshästen Stjärnvin Linn var Leif fyra i ett försök i Dubbelcupen. Från tillägg fick Stjärnvin Linn en bra start till tredje ytter. Sedan svarade Leif på anfall i tredjespår drygt 600 kvar och Stjärnvin Linn fick göra grovjobbet i tredjespår runt slutsvängen, men han fullföljde ändå starkt på 1.26,0/1660 meter och var inte långt ifrån att knipa tredjeplatsen.