Montéseger för Erica

Erica Guldhag och Mikael Lindqvist vann var sitt lopp när Skellefteåtravet tävlade på fredagskvällen.

Erica red hem montéloppet med norska gästen El Muro B.R (bilden) medan Mikael spårade hela vägen i P21-loppet tillsammans med Solängethästen Kung Triton.

El Muro B.R har firat stora framgångar tidigare i Skellefteå. Hösten 2017 skrällvann han Stig Lindmarks Styrkeprov på V75.

Nu visade åttaåringen att han också behärskar monté väldigt bra. Erica Guldhag var tidigt uppe som tvåa och satte sig utvändigt om ledande Mellby Dealer ut på slutrundan. Ut på sista långsidan drev Erica upp tempot på utsidan och 600 kvar kunde hon överta ledningen.

El Muro B.R vann sedan ohotad med 2,5 längder före favoriten Ariel T.Dream. Segertiden skrevs till 1.16,1/2140 meter på en bana som klassades som något tung.

För Erica Guldhag var detta årets fjärde montéseger.

Mikael Lindqvist tog sin femte årsseger som kusk när han avslutade tävlingskvällen med Kung Triton, som stack direkt till ledningen efter en snabbstart bakom bilen.

Kung Triton höll undan med en halv längd före utvändige Forza K och segertiden blev 1.16,2a/1640 meter. Hemmahästen Udo Frontline liftade med i rygg på ledaren och blev trea. Han försökte utmana om segern via open stretch, men kom inte farligt nära till slut.

Det var Sleipnerdagen på Skellefteåtravet och totalt kördes fyra kallblodslopp under kvällen.

Hemmahästen Järvsögrej, tränad av Tage Hollström, gjorde en rejäl insats som tvåa och utmanade verkligen favoriten Källsjöviking till slut.

Mats Gällerstedt bakom Källsjöviking kunde överta ledningen efter 600 meter medan Per Gustafsson hittade andra ytter med Järvsögrej. Över upploppsrakan var det dessa två som gjorde upp och Källsjöviking lyckades hålla undan med en hals. Båda de två främsta landade på 1.27,6a/2140 meter.

En andraplats blev det även för Morgan Lindbergs Järvsötekno som fick en bra resa i rygg på ledaren och höll farten fint på 1.29,8a/2140 meter. John Östmans Hauan Odin höll dock undan till klar seger från ledningen och vann med 2,5 längder till slut.

Stjärnstorm och Katarina Palomäki tog hem det inledande loppet trots dubbla tillägg. Detta efter en stark avslutning längst ute i banan. Christian Månssons Garli Prinsessa såg ut att kunna utmana om segern från rygg ledaren, men mitt på upploppet var det nära galopp och hon fick köras på säkerhet sista biten och då fick man nöja sig med en tredjeplats.

En av kvällens bästa prestationer gjorde Robert Berghs träningshäst Aperfectdream, som fick anfallsorder 600 kvar från tredje ytter och via en stark slutkurva hade skaffat sig övertaget redan in på upploppet. Segertiden blev 1.14,9a/2140 meter och segermarginalen ner till tvåan Anthem var fyra längder.

Kvällens mest överlägsna vinnare var Roger Nilssons lovande treåring Fox Star som stack undan med hela sju längder från ledningen.