Laestanders fux spetsvann

Gabriella Laestanders fux Nolimitjimmit bärgade sin tredje seger för säsongen när han vann från ledningen i Boden på torsdagskvällen.

För Gabriella Laestander var det årets elfte tränarseger. Och i prispengar är stallet fortsatt bäst av Skellefteåstravets tränare. Stall Laestander är nu uppe i 881 929 kronor i inkörda pengar under 2020.

Det blev en rätt utdragen spetskörning där Nolimitjimmit kom till ledningen efter 700 meter. Efter 1.14,5 första varvet gick det ganska lugnt en bit innan Nolimitjimmit avslutade med 1.11,8 sista 500.

I den avslutningen var det ingen som kunde hota till slut utan Nolimitjimmit vann tryggt med 2,5 längder tillsammans med Micael Melander. Segertiden skrevs till 1.14,5a/2140 meter och förstapriset var 25 000 kronor.

Tvåa i samma lopp slutade Jens Erikssons Zorro Swing, som hamnade rätt bra till i fjärde ytter från spår 15 i en spårtrappa. När farten bedarrade vred Jens ut i tredjespår dryga varvet från mål. Drygt 600 kvar kom Zorro Swing ner snett utvändigt om Nolimitjimmit, men i en snabb avslutning kom han aldrig upp jämsides och kunde inte utmana på allvar. Zorro var dock klar tvåa på 1.14,7a/2140 meter.

Skellefteåtravet tog ytterligare fyra andraplatser i Boden.

Christian Månssons Risåvinnie galopperade från start och tappade 30-40 meter, men gjorde sedan en bra upphämtning till andraplatsen efter att att ha travat 1.31,4 sista 2000. Ledarhästen Jervjenta ryckte i sista sväng och vann lätt med sex längder, men där bakom var Risåvinnie tvåa på 1.32,6a/2140 meter. Jessica Lindgrens treåring Wilde hade två korta galopper under vägen, men kom tillbaka bra och grejade tredjepriset på nya rekordet 1.32,9a/2140 meter.

Lage Berglunds femåring Katshing Zon behöll ledningen från innerspår bakom startbilen, men fick inte sitta ifred där framme utan tvingades till 1.16,7 första varvet. Katshing Zon kämpade duktigt i täten och kom hem på nya rekordet 1.16,6a/2140 meter, vilket räckte till en andraplats bakom favoriten Rambunctious Ravin.

Thelma Ragnarssons Datastrom Am fortsätter hålla sig långt framme i montéloppen. Nu blev det en andraplats på 1.16,5a/2140 meter tillsammans med Erica Guldhag sedan man suttit i tredje par invändigt från början. På sista långsidan jobbade sig Datastrom Am fram i bra slagläge, men till slut lyckades han inte pressa sig förbi montédebutanten Russjkat som vann med ett huvud med Caroline Forsner.

A.W’s Kicklight, tränad av Mats Viklund, var tvåa i P21-loppet efter en resa i tredje ytter och attack 650 kvar. A.W’s Kicklight hade haft en tävlingspaus sedan slutet av juli och fullföljde klart godkänt på 1.15,2a/1640 meter, en halv längd bakom vinnaren Ellen Degeneres.

I ett treåringslopp tjänade Jens Erikssons Serious Sam 15 000 kronor som trea. Efter en fin resa i tredje par invändigt landade Serious Sam på 1.17,9/2140 meter, vilket var nytt rekord med en tiondel.