”Kove” tog stalldubbel

Let It Happen W.W (bilden) och Wally Cocktail fixade en stalldubbel till Kjell-Ove Eriksson vid tisdagens lunchtävlingar på Skellefteåtravet, då hästarna var etta och tvåa i samma lopp.

Ytterligare en hemmaseger blev det när kallblodet Ravn Kiro vann på 1.28,6a/1640 meter, vilket är banrekord för treåriga hingstar/valacker.

Let It Happen W.W och Wally Cocktail var stallkompisarna som gjorde upp i ett av V4-loppen. Båda hästarna landade på 1.15,5/2160 meter och i mål skiljde det en hals med fördel till Let It Happen W.W.

– Wally Cocktail hade antagligen vunnit om han fått lucka tidigare. Men Let It Happen W.W visade att hon är på väg uppåt. Hon fick gå sista 700 i tredjespår utan rygg, säger ”Kove”.

Let It Happen W.W, som kördes av Leif Eriksson, hamnade i tredje par utvändigt från innerspår på tillägg. 700 kvar sattes attacken in och via ett slutvarv på 1.14,5 räckte avslutningen till seger.

Wally Cocktail hamnade illa till från springspår på tillägg och Jens Eriksson valde att sätta sig i sjätte par invändigt. På sista bortre långsidan sökte sig Jens utåt med Wally Cocktail och sista biten in mot mål sköt han till riktigt vasst mellan hästar.

– Det är det bästa loppet som Wally Cocktail har gjort i min regi, säger ”Kove”.

Nästa tävlingsdag på Skellefteåtravet är lördag den 3 oktober då det är V75. Och då vill ”Kove” se sina hästar i startlistorna igen.

– Då vill jag vara med. Både med Let It Happen W.W och Wally Cocktail. Ingen av dem är någon V75-vinnare, men när det är V75 på hemmaplan vill jag vara med. Wally Cocktail står perfekt inne i klass II medan Let It Happen W.W står bra inne i stoloppet den dagen. Jag hoppas bara att deras startpoäng räcker för att komma med, säger ”Kove”.

I P21-loppet var det inte långt borta att ”Kove” Eriksson fått ytterligare en tränarseger den här tävlingsdagen. In på upploppet kopplade Bailiff greppet från dödens, men till slut fick han nöja sig med andraplatsen en halv längd bakom Wasa Rebel.

Trea i detta lopp som var Okinawa Roc/Jens Eriksson som blev fast över mål med krafter kvar.

I ett kallblodslopp över sprinterdistans hamnade Jerker Bjurmans treåring Ravn Kiro i dödens i första sväng och det var en position som kusken Magnus A Djuse inte ville ha. Efter en bit körde han därför till ordentligt och efter 600 meter kunde Ravn Kiro överta täten från Pilbo Titan.

Detta blev också ordningsföljden i mål. Efter en snabb avslutning på 1.26,7 sista 500 vann Ravn Kiro med 1,5 längder på nya rekordet 1.28,6a/1640 meter, vilket också är banrekord för treåriga hingstar/valacker då det handlar om bilstart.

– Nu börjar Ravn Kiro bli sådär bra som jag hoppades han skulle vara i juli redan, då Kriteriet kördes. Vi får se hur det blir med matchningen framöver. Det finns ett större lopp på Bergsåker om tio dagar och eventuellt startar han där, säger tränaren Jerker Bjurman.

Pilbo Titan, tränad av Lena Dahlbäck, var tvåa på 1.28,8 och noterade också nytt rekord.

Dagssnabbast av alla denna tävlingsdag var femåriga stoet Anthem, som blivit lite av en följetong på Skellefteåtravet under sensommaren. Nu tog hon andra segern på kort tid tillsammans med Sandra Eriksson.

Trots att Anthem hamnade utvändigt ledaren dryga varvet från mål var hon klart starkast till slut och vann övertygande med 2,5 längder på 1.14,5a/2140 meter.

– Jag vet att tränaren har V75 i Skellefteå i tankarna. Med rätt resa kan jag faktiskt se Anthem vinna V75, säger Sandra Eriksson.

Tränare till Anthem är Irene Worrsjö-Johansson.

Bland kallbloden ska även finsktränade Torpa Pål lyftas fram. Efter en snabb start till spets från spår åtta bakom startvingen släppte Micael Melander taktpinnen till Ålia Rännil. När det sedan skulle avgöras inne på upploppet klev Torpa Pål enkelt förbi och vann med tre längder på fina 1.24,9a/1640 meter.