Järvsötekno skrällvann

Morgan Lindbergs kallblod Järvsötekno har visat smygform i höst utan att få full utdelning.

På torsdagskvällen i Boden levererade Järvsötekno en jätteknall när han vann som 30-oddsare inom V64.

Järvsötekno kom från en bra prestation på Umåker där han avslutade klart positivt som femma efter att ha galopperat efter 400 meter. Likafullt var han bortglömd av spelarna denna gång där han hade innerspår bakom bilen i en spårtrappa.

Järvsötekno kunde inte vara med från start och hamnade till slut i femte par invändigt. Samtidigt var det hårt tempo i täten med 1.24,4 första varvet.

Denna gynnade Järvsötekno som kom ut ett spår på sista bortre långsidan och började avancera genom fältet. I sista sväng var han uppe som tvåa bakom favoriten Torpa Pål, som tog över täten i slutsvängen.

Järvsötekno såg stark ut i det läget, men precis när han var på väg upp jämsides med favoriten blev det helt plötsligt galopp 300 kvar.

Nu lyckades Järvsötekno hitta benen relativt snabbt även om han tappade några längder på Torpa Pål. Över upploppsrakan hade sedan Järvsötekno den klart bästa farten och sista 50 avgjorde han med en säker längd till slut med Jorma Särkiniva i sulkyn.

Segertiden blev 1.27,1a/2140 meter och förstapriset var 25 000 kronor. För sexårige Järvsötekno var det första segern för säsongen – förra gången han vann var i januari 2019.

I Mäster Gustafs Pokal med dubbla heat samma kväll lyckades Dreams Patric bäst av Skelleftehästarna. Dreams Patric var tvåa i försöket från rygg ledaren och sedan fyra i finalen sedan Leif Eriksson släppt ledningen efter 600 meter.

Notabelt är att Dreams Patric, som tränas av Boo Lindahl, svarade för en rejäl rekordsänkning i försöket där han travade fina 1.13,2a/1640 meter i ett lopp där det var full körning hela vägen. I finalen travade han sedan 1.13,9, vilket är nytt voltrekord för hästen. Totalt tjänade Dreams Patric 28 500 kronor på sina två starter under kvällen.

Gabriella Laestanders Nolimitjimmit var trea i försöket och sedan femma i finalen. Nolimitjimmit fick lucka från rygg ledaren in på upploppet i försöket, men i en snabb avslutning gick det inte att ta något på de två främsta. I finalen hamnade Nolimitjimmit i tredje ytter och han landade på 1.13,1/1660 meter som femma.

Jens Erikssons Lexington Tooma var fyra i försöket efter en invändig resa och sedan sexa i finalen från köposition.

I ett långlopp visade Fredrik Moréns Florianne fortsatt god form då hon hängde med till en andraplats på 1.17,0a/2640 meter. Christian Månsson svarade ledningen från innerspår en bit, men gav sig efter 500 meter då favoriten O.K Nalan pressade på utvändigt. O.K Nalan var väldigt bra för dagen och vann till slut med sju längder före Florianne. I samma lopp var Lage Berglunds Katshing Zon trea på 1.17,2. Från fjärde par invändigt hittade Leif Eriksson ut 800 kvar, men han fick aldrig kontakt med tätduon. Katshing Zon fullföljde dock bra på avstånd och snodde tredjeplatsen i de allra sista stegen.