Inför V75: Jens om Zorro

Jens Eriksson har Zorro Swing till start i Stig Lindmarks Styrkeprov i V75-omgången på Skellefteåtravet på lördag.

Jens berättar här om säsongen som helhet för Zorro Swing och vad han tror om chanserna på lördag. Varje dag fram till lördagens tävlingar kommer nya intervjuer om hemmahästarna på V75 här på hemsidan.

Sjuårige Zorro Swing är så här långt i år Skellefteåtravets vinstrikaste varmblod med 237 023 kronor insprunget på 18 starter. Tidigare i år passerade han en miljon kronor insprunget genom karriären och till dags dato har han 1 172 723 kronor på vinstkontot.

– Det har varit lite upp och ner för Zorro Swing den här säsongen, men när han haft sina svackor har det oftast funnits en infektion med i bilden. På det stora hela är det en väldigt jämn och säker häst, säger Jens.

Zorro Swing kommer närmast från två starter i Boden där han först var oplacerad i ett långlopp och sedan tvåa över medeldistans.

– När han startade i långloppet den 31 augusti var det inte hans rätta jag, han var seg genom hela loppet. Samtidigt blev det ett opassande lopp för hans del då det gick väldigt långsamt första två varven. Sedan gick det väldigt fort sista halvvarvet då vi var ute i tredjespår och han blev helt enkelt tempotorsk, säger Jens.

Insatsen senast, då han var tvåa bakom Nolimitjimmit, var ett klart fall framåt.

– Det var det verkligen. Det var nog så att han behövde det föregående loppet i kroppen, säger Jens.

Tidigare i år var Zorro Swing trea i Midsommarkransen på Skellefteåtravet och nu går han alltså ut i Stig Lindmarks Styrkeprov.

– Det har varit planen hela året att starta här. En period var vi i lite poängnöd, men efter andraplatsen senast räckte startpoängen för att komma med.

Jens kunde också ha valt att starta Zorro Swing i silverdivisionen.

– Beslutet att jag i första hand valde styrkeprovet är att det är voltstart. Zorro Swing har blivit så besvärlig bakom de innersta spåren bakom bilen, så därför ville jag hellre ha voltstart med honom. Sedan står han också väldigt bra inne med pengarna i Stig Lindmarks Styrkeprov den här gången och det bidrog också till mitt val.

Zorro Swing har innerspår på 20 meters tillägg och Jens är nöjd med läget.

– Det finns ett par kapabla hästar på startvolten och jag hoppas komma iväg kvickt så att vi kan komma upp i rygg på någon av dem, och samtidigt se till att ingen hinner slinka ner emellan. Över tre varv mot så här tufft motstånd är det en fördel att vara på innerspår, i alla fall en bit av loppet.

Jens säger vidare att det blir tufft att vinna, men han har inte gett om hoppet om en framskjuten placering.

– Very Kronos är en V75-spik om han går felfritt, men samtidigt vet alla att han gjort bort sig då och då. Bakom Very Kronos finns det också ett antal kapabla långskubbare, men om det klaffar med resan för Zorro samtidigt som någon av favoriterna kommer bort så kan han definitivt vara bland de tre främsta, säger Jens Eriksson.