Inför V75: ”Han är grym”

Björn Karlssons kallblodsstjärna Tangen Haap jagar en ny seger i V75 i Skellefteå på lördag.

– Jag tar gärna dödens och tror att han brottar ner Mel Odin om de vill köra i ledningen. Min häst är grym och det måste vara en bra chans, säger Björn Karlsson till Kanal 75.

Några ändringar i balans och utrustning?
– Eventuellt blir det norskt huvudlag för första gången i hästens karriär. Jag har sagt tidigare att han ska göra 100 starter innan jag sätter på ”norsken”, men han är så pass ärlig och ger järnet i alla fall och nu har han gjort över 100 starter och gått med öppet huvudlag hela livet. Jag vill hålla det öppet så länge beroende på hur han känns i jobben under veckan. Annars blir det barfota runt om och hybridvagn som tidigare, säger Björn Karlsson.

Michael Carlsson, Kanal 75