Inför V75: Ella har en trio

Stall Gabriella Laestander har i vanlig ordning rejält laddat när det är dags för V75 på hemmaplan. Inom V75 har ”Ella” en hel trio till start.

Varje dag fram till lördagens tävlingar kommer nya texter om hemmahästarna på V75 här på hemsidan.

Så här långt under 2020 är Gabriella Laestander den vinstrikaste tränaren på Skellefteåtravet med 938 429 kronor i insprungna pengar till stallet.

Även räknat i antalet segrar är stallet bäst på Skellefteåtravet hittills i år. På 110 starter har det blivit 12 segrar.

Gabriella Laestander har tidigare vunnit V75-lopp på hemmaplan med Face The Evil (2007) och Zagros Boko (2013). I år är det trion Kingofthehill F, Marciano och Nolimitjimmit som ska försvara stallets färger när det är dags för V75 på hemmaplan.

Kingofthehill F tog tre raka segrar tidigare i sommar varav en kom i norska V75 i Harstad. Nu ska sexåringen ut i klass I-försöket som inleder V75-omgången. Detta från ett andraspår i volten och med Micael Melander i sulkyn.

– Kingofthehill F känns fin här hemma, men möter kanske lite för tufft motstånd för att göra sig själv rättvisa. Jag har jobbat honom mer, men det känns ändå som att motståndet är för tufft. Spår två ska inte vara några problem, han ska kunna gå iväg stabilt därifrån. Jag hoppas att han kan följa med och tjäna fina pengar. Det blir inga ändringar utan barfota fram, murphy och vanlig vagn, säger Gabriella Laestander till travronden.se.

I bronsdivisionen, som avslutar V75-omgången, ska Marciano och Nolimitjimmit ut i samma lopp. Marciano var senast oplacerad på 1.12,8a/2140 meter i ett lopp där Selmer I.H dundrade runt på 1.11,5 från spets.

– Senast var Marciano ute på lite för djupt vatten, men det har inte funnits några passande lopp för honom. Han gynnas av att det är täta starter och det kommer göra honom gott. Spår fyra är helt okej, men han är ingen raket från start utan kusken får ladda det som går och sedan får vi hoppas att inte hamnar allt för långt bak. Kan han var fyra-femma här är jag helnöjd. Inga ändringar – skor runt om, blinkers och hybridvagn, säger Laestander.

Nolimitjimmit var ute samma tävlingsdag förra veckan och blev då trea och femma i Mäster Gustafs Pokal i Boden där det var försök och final samma dag.

– Nolimitjimmit fick lite krafter sparade i försöket, men sedan är det väl så att två heat samma dag inte är hans grej eftersom han var lite segare i finalen. Han sänkte ändå sitt rekord i finalen och det är inte så många som gör det i hans ålder. Jag trodde väl däremot att han skulle vara snäppet bättre än vad han var. Han kommer bara köras lugnt nu i veckan, vi kommer köra honom, men bara lugnt som sagt. Tidigare har han visat att han varit bäst när han varit med där framme direkt, men för fem starter sedan var han riktigt bra från bakspår i Boden och det hade varit tacksamt med hårt tempo på loppet. Inga ändringar – skor runt om, norskt huvudlag och hybridvagn, säger Gabriella Laestander.

Precis som förra gången är det Ove A Lindqvist som kör Marciano medan Micael Melander återigen sitter upp bakom Nolimitjimmit.

Utanför V75 har stall Laestander fyraårige Gelato till start. Gelato har lottats till bakspår i ett sprinterlopp som avslutar tävlingsdagen, men då han får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången lär han bli en av de mer betrodda i loppet.