Fyra vinnare i Boden

Skellefteåtravet tog hem hälften av loppen som kördes i Boden på torsdagskvällen. Segrarna togs av fyra amatörtränade hästar och det var kvartetten Katshing Zon (tränad av Lage Berglund), Deviljas Oden (Teresa Cardin), Spirit Crosser (Louise Eriksson) och Pinewood Man (Gabriella Laestander).

För Spirit Crosser (bilden), som kördes av Roger L Berglund, var det karriärens första seger.

Femåriga stoet Katshing Zon hade innerspår bakom startbilen tillsammans med Leif Eriksson och blev över från start. Leif sökte sig dock ut i andraspår när favoriten Fox Star galopperade och efter 450 meter kunde Katshing Zon överta ledningen.

Efter 1.17,1 första varvet var Katshing Zon frisk på bettet ut på slutrundan. Via 1.15,4 sista 500 höll hon undan till en knapp seger med ett huvud på 1.17,0a/2140 meter. Favoriten Fox Star kom tillbaka storstilat efter galopp och var den som utmanade till slut.

Deviljas Oden såg till att Teresa Cardin tog sitt livs första tränarseger för en månad sedan och nu var det dags för en ny triumf. Kusken Jens Eriksson hamnade i andra ytter efter start, men valde att köra till i utgången av första sväng och kunde sedan överta ledningen dryga varvet från mål.

Via en avslutning på 1.28,6 sista 500 höll Deviljas Oden undan med ett huvud och och vann nu på nya rekordet 1.30,9/1660 meter. Där bakom fullföljde Orion Kiro, tränad av Jerker Bjurman, positivt till tredjeplatsen på nya rekordet 1.32,4. Orion Kiro fick trava först utvändigt hela första varvet innan han kom ner i rygg på vinnaren.

Sexårige Spirit Crosser var minst spelad i sitt lopp, men kusken Roger L Berglund körde sig till ledningen efter 200 meter från springspår och valde sedan att behålla den positionen.

Efter 1.20,0 första varvet avslutade Spirit Crosser med 1.15,2 sista 500 och det räckte för att hålla undan med en säker längd på nya rekordet 1.18,0/2140 meter. För Roger L Berglund var det för övrigt årets första seger som kusk. I samma lopp var Lage Berglunds Dulce De Leche trea från andra ytter tillsammans med Peter Wikström.

Pinewood Man vann sedan det avslutande P21-loppet. Med Sandra Eriksson lyckades han från tillägg plocka ner ledande Elsaonvavation den sista biten in mot mål. Segertiden skrevs till 1.15,8/2160 meter och för Gabriella Laestander var det årets tolfte tränarseger.

I ett uttagningslopp till amatör-SM hade stall Laestander ytterligare en seger på gaffeln, men Gelato som länge ledde fick ge sig till slut efter att ha haft ett klart grepp i början av upploppet.

Gelato sändes till ledningen av Jens Nilsson och det blev sedan bra fart med 1,15,5 första varvet. När Gelato stumnade i sin ensamhet mitt på upploppet fick M.T Keepontrotting upp farten rejält och klev till slut förbi med två längder.

Gabriella Laestander passerade denna kväll 900 000 kronor insprungna pengar till stallet under 2020.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge