Första för Livet De Lux

Fyraåringsstoet Livet De Lux hade galopperat i samtliga sex starter tidigare i år. På måndagskvällen på Umåker gick hon äntligen felfritt och då kom karriärens första seger för Martin Westerlunds träningshäst.

Med Ove A Lindqvist vann hon det avslutande P21-loppet på 1.17,6a/2140 meter.

Livet De Lux var lite av moralisk vinnare redan i förra starten. Trots en stor markförlust efter galopp i första sväng var hon ytterst nära att hinna fram till seger, men torskade då med nos mot Hampus Erikssons Xigaro Bay.

Den här gången hade Livet De Lux ett knepigt utgångsläge med spår tolv bakom bilen, men efter ett par strykningar och lite galopper inledningsvis så lyckades Ove A Lindqvist hitta andra par utvändigt.

Där satt han tills 700 kvar då det blev en snabb attack i tredjespår och redan innan man kom in i slutsvängen hade Livet De Lux tagit över ledningen.

Hon stack sedan ifrån till en överlägsen seger med åtta längder efter att ha avslutat sista 800 på 1.16,9.

Jens Erikssons fyraåringssto Jayna Leejs tog en tredjeplats i det inledande loppet, vilket var hennes bästa placering hittills i karriären. Prestationsmässigt var det också hennes bästa insats så här långt, då hon hamnade utvändigt ledaren från tillägg när alla konkurrenter där framme ville ner på innerspår. Trots en löpning utan rygg i andraspår kämpade hon starkt in i mål och klarade tredjeplatsen på nya rekordet 1.17,3/2160 meter.

I ett försök till Dubbelcupen var Lise-Lotte Lindkvist trea med Laxfaks på 1.28,4/2160 meter, vilket belönades med 12 500 kronor.

Lakfaks anföll från fjärde ytter 1100 kvar och fick sedan tuffa på i tredjespår resten av loppet. Laxfaks gjorde ett starkt slutvarv på 1.26,4 och var länge jämsides med tätparet Guli Björn och Nordvinn som var etta och tvåa.

Inom V64 kan också noteras att Skelleftehästarna Guldhagens Kevin (Christian Månsson), Brida (Anki Frisk) och Slotts Pila (Jessica Lindgren) tog var sin fjärdeplats, vilket gav en prischeck på 8 000 kronor.

Utanför V64 var även Dulce De Leche (Lage Berglund) och Kingofthehill F (Gabriella Laestander) fyra.