Zolglimten avgjorde

Sexåringen Zolglimten, tränad av Jennifer Lundström, har utvecklats mycket den här säsongen och tog på måndagen sin andra årsseger efter att ha spurtat ner Guldhagens Leopold med knapp marginal i ett lunchlopp i Boden.

Förstapriset var 30 000 kronor och Zolglimten vann på nya rekordet 1.30,2/2180 meter.

Zolglimten hittade en bra position i andra par utvändigt 1200 kvar och satt där fram till upploppsrakan. Understödd av Krister Söderholm klev han sedan fram och avgjorde med ett huvud den sista biten in mot mål.

Christian Månssons fyraåring Guldhagens Leopold fick göra grovjobbet utvändigt ledaren sista 1200 meterna. Guldhagens Leopold kopplade greppet in på upploppet, men tvingades kapitulera i de allra sista stegen.

Nyttige Guldhagens Leopold noterades nu för sin sjätte andraplats i 19:e starten och får fortsätta jaga sin första seger. Pilbo Titan, tränad av Lena Dahlbäck, var trea från rygg ledaren. Han hittade ut ett spår mitt på upploppet, men kunde inte utmana de två främsta hästarna till slut.

Dreams Patric, tränad av Boo Lindahl, avslutade med 1.14,3 sista varvet från tredje ytter och kom hem på 1.15,5a/2140 meter. Det räckte till en andraplats värd 12 500 kronor bakom den överlägsna favoriten Leave Your Sox On.

Jerker Bjurmans treåring Ravn Kiro rekordsänkte till 1.29,8/1680 meter, men fick ändå nöja sig med en andraplats. Ravn Kiro travade 1.28,4 sista rundan utvändigt om Ängsbalder, men kunde aldrig gå i närstrid med ledaren utan slutade 2,5 längder bakom.

Ravn Kiro tjänade 25 000 kronor som tvåa och blev den 16:e Skelleftehästen som passerade 100 000 kronor i insprungna pengar den här säsongen.

Övriga Skelleftehästar som tjänat över 100 000 i år till och med 31 augusti.

Zorro Swing.

Forspärla.

Brida.

Gelato.

Oddsy.

Nolimitjimmit.

Liquify’em.

Digital Asset.

Kolnes Ida.

Guldhagens Leopold.

Rappodina.

Slotts Pila.

Kingofthehill F.

Florianne.

Järvsögrej.