Tredje raka för Brida

Fyraåringsstoet Brida (bilden), tränad av Ann-Catrin Frisk, spurtade hem sin tredje raka seger i ett stolopp i samband med söndagens V75-omgång på Dannero.

Detta på nya rekordet 1.13,9a/2140 meter. Förstapriset var på 40 000 kronor.

Efter segern på Solänget förra veckan fanns planer på att låta Brida göra V75-debut, men efter tre raka starter barfota runt om var hästen tvungen att tävla med skor igen och då ändrades matchningsplanerna.

Istället fick det bli ett vanligt stolopp över sprinterdistans på Dannero där Brida stod perfekt inne med pengarna.

Från ett tredjespår bakom startbilen valde Ove A Lindqvist att ta det ganska lugnt från start samtidigt som det laddades friskt utifrån.

Brida hamnade ändå bra till i tredje ytter samtidigt som det blev ett högt uppskruvat tempo i täten med 1.11,0 första 500 och 1.13,5 första varvet.

700 kvar fick Brida anfallsorder och via tredjespår tog hon sig fram utvändigt ledaren i ingången till sista sväng. Över målrakan avgjorde hon sedan väldigt enkelt med fem längder.

Sedan Brida köptes till Skellefteå i slutet av februari har hon totalt sprungit in 184 500 kronor på nio starter.

I Svenskt Travsports Guldtäcke gjorde Forspärla, tränad av Jan Gustavsson, en mycket gedigen insats som femma från ett svårt utgångsläge med 60 meters tillägg. Jens Eriksson satt i femte par utvändigt varvet från mål, men valde att gå ner på innerspår på sista bortre långsidan för att runda en konkurrent. I slutkurvan fick Forspärla anfallsorder i tredjespår och hon höll farten bra utan att få någon riktig kontakt med täthästarna.

Femteplatsen var värd 12 000 kronor. Forspärla landade på 1.24,2/2200 meter och klockades till 1.25,4 sista varvet.