Tipsen till tävlingarna 8/8

Skellefteåtravet tävlar på lördag kväll då det är en V65-omgång på spelmenyn. Totalt körs åtta breddlopp och första start är klockan 18.30. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn. Observera att tävlingarna fortsatt körs utan publik.

Lopp 1
Ranking: 5 Umberto Face – 6 Cardigan W.F – 1 Medias Fasth One. Outs: 2 Iatas Sandie.
Kommentar: Umberto Face har varit i träning hos Hanna Olofsson sedan slutet av juni och gör nu första starten i nya regin. Måste ses med god segerchans i det här sällskapet tillsammans med Jenny Engfors i sulkyn.

Lopp 2
Ranking: 3 Datastrom Am – 1 Milda Andover – 4 Just In Time L.A. Outs: 5 Gillsin.
Kommentar: Datastrom Am har avslutat positivt i två montélopp tidigare i sommar och då har uppgifterna varit lite tuffare. Kommer från en tredjeplats i ett sulkylopp där han reparerade bra efter en tappstart. Erica Guldhag är en skicklig taktiker och lär utnyttja hästens bästa egenskaper i detta sexhästarsfält.

Lopp 3/V65-1
Ranking: 1 Mellby Gin – 2 Dazzling Pearl – 6 Celeste Brodda. Outs: 4 Okinawa Roc.
Kommentar: Mellby Gin har tidigare varit i träning hos Solvallatränaren Reijo Liljendahl, men flyttades vid årsskiftet till Roger Nilsson. Det femåriga stoet gör både årsdebut och första starten i ny regi här. Hon är van vid annat motstånd och måste duga gott i ett sådant här sammanhang. Hon var dock struken för dåliga blodvärden i juli och formen känns lite diffus. Dazzling Pearl gjorde ett godkänt lopp senast då hon klev på i tredjespår 750 kvar och hade långt fram till täten då. På sin visade form räcker det långt den här gången. Celeste Brodda är humörbetonad och brukar ibland vilja springa hem till stallet i sista sväng. Hon var struken för kraftig brunst tidigare i sommar och har inte visat något riktig form på länge. Hon är dock härdad i tuffare konkurrens än detta och borde bli mer kaxig i det här sällskapet. Räknas trots att hon står ensam med 20 meters tillägg. Okinawa Roc kördes fram utvändigt ledaren dryga varvet kvar senast och orkade inte detta upplägg. Har varit en besvikelse på sistone, men nu är motståndet lämpligt och hon är en outsider.

Lopp 4/V65-2
Ranking: 5 Kolbu Kaizer – 6 Prima Salvia – 7 Philip. Outs: 8 Risåteddan.
Kommentar: Kolbu Kaizer var hårt spelad i ett par lopp i slutet av fjolåret, men lyckades inte leva upp till förväntningarna då. Nu gör hästen debut i Jesper R Nilssons regi och det känns spännande. Felfri kan han definitivt vara vinnaren här. Prima Salvia vann lopp i början av sommaren och har visat fart när hon skött sig och travat felfritt. Litet fält är passande och motståndet skrämmer inte. Farlig felfri. Philip har dummat sig på sistone, men kan vara gynnad av litet fält och små störningsmoment. Risåteddan gjorde comeback i Lycksele senast efter ett långt tävlingsuppehåll och galopperade då efter ett drygt varv då hon var uppe som fjärde häst. Hon kördes mest på säkerhet efter det och gjorde en helt okej upphämtning som sexa i mål på nytt rekord. Nu har hon lopp i kroppen och ska inte glömmas bort trots dubbla tillägg. Elmer M fullföljde godkänt från dubbla tillägg senast som sexa. Står bättre till på startvolten nu och kan vara ett skrällbud. Tåga På satt fast med mycket sparat i rygg på ledaren senast och såg fin ut i sin comeback. Nu med lopp i kroppen och ska också passas trots att han tjänat minst pengar i fältet.

Lopp 5/V65-3/V4-1
Ranking: 3 Sabelline – 1 Oki Hörsta – 5 Wally Cocktail. Outs: 2 Great Victory.
Kommentar: Sabelline tog tre segrar inom loppet av en dryg månad ifjol. Har inte alls haft samma utdelning i år, men nu har hon en passande uppgift och ett fint utgångsläge bakom startbilen. Notera också att hon står perfekt inne med pengarna i loppet. Oki Hörsta har inte kommit upp i fjolårets toppar, men är kapacitetsmässigt bra för sammanhanget och har dragit innerspåret. Gör nu andra starten efter tränarbyte och kanske kan få en nytändning i nya regin. Wally Cocktail galopperade bort ett andrapris i Lycksele tidigare i sommar och har inte haft rätta flytet med löpningsförloppen efter det. Har suttit fast med krafter kvar över mål två gånger i rad och har bättre form än vad programraden antyder. Great Victory har fått tre lopp i kroppen efter ett tävlingsuppehåll och borde ha stigande form. Han fick inte riktigt chansen näst senast efter invändig resa. Går ner i klass den här gången. Amigo Brick  har en bra spurt om han serveras rätt resa.

Lopp 6/V65-4/V4-2
Ranking: 5 Rappodina – 2 Guli Orkan – 4 Guli Stella. Outs: 3 Juliblixten.
Kommentar: Rappodina kördes defensivt senast och fick aldrig chansen till slut. Hon såg i alla fall fin ut och skar mållinjen med krafter kvar. Hon har galopperat bort sig i flera lopp under våren och sommaren, men nu gynnas hon mycket av att det är litet fält och tränaren ska kunna köra lite på säkerhet och vinna ändå. Ett spikförslag på V65. Guli Orkan galopperade 550 kvar senast, men är en tuff häst som gillar långa lopp. Borde kunna rycka åt sig ledningen här och säljer sig dyrt därifrån. Guli Stella var en skrällvinnare i Lycksele tidigare i sommar. Får hon smyga i ryggar kan spurten bita bra i det lilla startfältet. Juliblixten har inte prestera något speciellt på länge, men har samtidigt varit ute i klart tuffare gäng än detta. En outsider här.

Lopp 7/V65-5/V4-3
Ranking: 8 Toutre – 7 Oleander Face – 4 Magic Allybis. Outs: 3 Tommaso America.
Kommentar: Toutre inledde den här säsongen strålande med tre övertygande segerlopp i januari och februari. På slutet har det gått grus i maskineriet, men samtidigt har han varit ute i riktigt tuffa sällskap några gånger. Han ställs nu mot billigare motstånd och ska ses med toppchans felfri. Oleander Face var nära att skrälla näst senast efter en pigg spurt över upploppet från tredje ytter. Agerar lite ojämnt men att smyga i ryggar passar honom perfekt. Magic Allybis galopperade i ledningen i sista sväng i Norge senast och hade varit långt framme annars. Var missgynnad av den korta distansen näst senast men gick ett snabbt slutvarv i skymundan. Det passar bättre med stayerlopp och han har 20 meter tillgodo på förhandsfavoriten. Tommaso America var ute i ett sprinterlopp som kördes i hårt tempo senast och hade lite svårt att hänga med. Kan möjligen gått framåt av den urblåsaren och är en outsider.

Lopp 8/V65-6/V4-4
Ranking: 10 Bag In Box – 3 Duke Of Mine – 6 Little By Little. Outs: 5 Kenisha Windcape.
Kommentar: Bag In Box kördes i ledningen i ett tuffare gäng senast och höll till 100 kvar. Hon höll ändå fullt godkänt till en femteplats på nytt rekord och nu går hon ner mycket i klass. I det här sällskapet ska hon kunna kaxa upp sig och ta karriärens andra seger. En sund V65-spik. Duke of Mine kan dra fördel av utgångsläget och är ett spetsbud i loppet. Han kan bättre än vad vi sett i år. Little By Little blixtrar till med rätt så bra prestationer emellanåt. Tog sin enda seger i ett breddlopp i början av maj i år. Kenisha Windcape glimtade till några gånger under fjolåret och är en av flera outsiders bakom favoriten.
Struken: 8 Go Lucky Fellow.