Oddsy vann Greivins Minne

Sjuåriga kallblodsstoet Oddsy, tränad av Ove Eriksson, tog en storseger i Boden på onsdagskvällen då hon spårade runt om i finalen i Greivins Minne.

Förstapriset var 100 000 kronor och i sulkyn satt Ove A Lindqvist.

Ove Eriksson har tidigare under 2000-talet tagit fram vinnartyper som Snärtsarp (27 segrar) och Eldsy (9 segrar).

De senaste åren har han haft Oddsy som sin starthäst och hon tog nu sin sjunde seger i karriären.

Onsdagskvällens seger är utan konkurrens den största hittills för Oddsy. Och hon var onekligen bäst när det gällde som allra mest, då hon kom hem på nya rekordet 1.27,4/1640 meter.

Från innerspår på startvolten tog Oddsy genast hand om ledningen. Hon fick sedan öppna på 1.31,8 första 500 och 1.29,9 första varvet.

Mitt på sista bortre långsidan var två tuffa konkurrenter uppe jämsides och farten skärptes rejält i täten. Men i en snabb avslutning på 1.24,7 sista 500 vägrade Oddsy att ge sig. Hon höll huvudet först över upploppsrakan och till slut höll hon undan med en halv längd före utvändige Guli Vinn.

Gabriella Laestanders Nolimitjimmit gjorde bort sig med galopp som favorit i förra starten i norska Harstad och fick denna gång slå ur underläge från ett knepigt elftespår i ett sprinterlopp.

Från femte par utvändigt avslutade nu Nolimitjimmit finfint över upploppet och spurtade till sig andrapriset på 50 000 kronor bakom spetsvinnaren Pikachu Face. Nolimitjimmit tog många placeringar över målrakan och landade på 1.12,1a/1640 meter.

Garrett Mix med Jens Eriksson var ute i ett långlopp och fullföljde helt okej från femte par utvändigt. Han slutade nu fyra på 1.15,6/3180 meter och tjänade 13 500 kronor.

Stjärnvin Linn och Leif Eriksson hade inte rätta flytet över upploppet utan blev fast över mål efter en resa i rygg på ledaren. Stjärnvin Linn gick nu i mål med krafter kvar som femma på 1.27,3/2160 meter och tjänade 8 500 kronor.

Per Edströms fuxsto Moogie spelades till favorit i långlopp på V86, men hon kunde inte prestera på samma höga nivå som i comebacken på Skellefteåtravet för ett par veckor sedan. Nu tvingades hon ge sig från ledningen och fick nöja sig med en femteplats på 1.16,5a/2640 meter.

En femteplats blev det även för Marciano som avslutade riktigt rappt från omöjligt läge i Scandal Plays Minne. Från femte par utvändigt klockades Marciano till 1.10,1 sista 600 och han landade på 1.13,6a/2140 meter.

Utanför V86 var Anki Frisks treåringssto Liquify’em tvåa på nya rekordet 1.15,4/2160 meter. Detta efter att ha lämnat andra ytter efter ett varv och svept till ledningen. Hon avslutade sedan med 1.14,9 sista varvet, men var ändå utan chans att svara när Rally Ida utmanade och klev förbi in på upploppet. Liquify’em tjänade nu 20 000 kronor som tvåa och befäste sin ställning som Skellefteåtravets vinstrikaste treåring.

Lage Berglunds Katshing Zon nådde en tredjeplats efter en resa i rygg ledaren/tredje invändigt. Katshing Zon tangerade sitt rekord på 1.17,5/2140 meter och sprang in 11 000 kronor.