Kingofthehill F V75-vinnare

En seger, en andraplats, en tredjeplats och två fjärdeplatser. Det blev resultatet för Gabriella Laestanders stall i V75-omgången i norska Harstad där man sammanlagt hade sju hästar till start på lördagen.

Den som vann var Kingofthehill F som gick ett starkt slutvarv från fjärde par utvändigt och tog hem segerchecken på 50 000 norska kronor.

Sexårige Kingofthehill F har fått en riktig nytändning i sommar och tog nu sin tredje raka seger. Tidigare har han vunnit lite billigare lopp i Lycksele och Bodö, men nu var konkurrensen skarpare och han gjorde antagligen sitt bästa lopp i karriären när han vann på 1.14.2a/2040 meter.

Från bakspår hamnade Kingofthehill F i fjärde ytter. Från den positionen följde han med i anfallet i tredjespår dryga varvet från mål, men blev sedan hängande utan rygg en bit innan han kom ner utvändigt ledaren. Över upploppet kopplade Kingofthehill F tidigt ett segergrepp och till slut höll han undan med en dryg längd.

Stallkompisen Gelato var fyra från ledningen i samma lopp på 1.14,5. Den tuffa öppningen på raska 1.10,7 första 500 bidrog sannolikt till att han mattades sista biten.

I Ole Bendiksens minneslopp, som stall Laestander har vunnit flera år i rad, fick man denna gång nöja sig med en tredjeplats med Marciano och en fjärdeplats med Premier Kronos.

Det blev ett märkligt taktiklopp där täten tilläts öppna på högst beskedliga 1.16,3 första varvet i detta sprinterlopp. Det passade inte alls titelförsvararen Marciano, som hamnade i fjärde ytter och sedan fick alldeles för långt fram. I en snabb avslutning spurtade han ändå ettrigt till tredjeplatsen på 1.14,1a/1600 meter. Premier Kronos hamnade i dödens och höll farten okej som fyra på 1.14,2. Stallkompisen Nolimitjimmit blev favoritspelad i loppet, men galopperade bort sig efter drygt 100 meter.

I ett annat lopp var Digital Asset förbättrad igen som tvåa på 1.16,3a/2040 meter och tjänade 20 000 norska kronor. Från spår åtta bakom startvingen hamnade Digital Asset illa till i kön och tvingades ut i mycket vida spår i sista sväng. Han avslutade dock bra långt ut i banan och tog många placeringar över upploppsrakan.

Totalt sprang Gabriella Laestanders hästar in 110 000 norska kronor vid V75-omgången i norska Harstad.