Juliblixten vann i monté

Sjuårige fuxen Juliblixten, tränad av Camilla Wiklund-Lövbom, tog sin första seger för säsongen när han gjorde debut i monté vid söndagens breddloppstävlingar i Boden.

Med Erica Guldhag på ryggen blev det en överlägsen seger på 1.28,7/2160 meter.

Juliblixten fick en bra start och kunde från tillägg överta ledningen i utgången av första sväng. Efter 1.29,8 första varvet skärpte Guldhag farten och ryckte åt sig en jättestor ledning på den sista bortre långsidan.

Juliblixten vann till slut avstannande med 30–40 meter och verkade gilla den här disciplinen.

För Erica Guldhag, som haft det väldigt motigt under 2020, var detta säkert en skön framgång. Hon tog nu sin tredje årsseger och i Boden blev det även en andraplats med Sabelline i ett annat montélopp.

Leif Eriksson tog tre andraplatser denna tävlingsdag.

Egentränade Beyond Imagination var nära att hålla undan till seger från ledningen, men blev nu snöpligt passerad av Neymar i de allra sista stegen. Beyond Imagination landade på 1.17,5a/2140 meter och hade samma tid som vinnaren, slagen med ett huvud.

Let It Happen W.W, tränad av pappa ”Kove” Eriksson, låg trea i första sväng men styrdes ut och rundade till ledningen efter 500 meter. Till slut fick Let It Happen W.W ge sig med en halv längd i en snabb avslutning mot Forastero, som fick en resa i andra ytter och sedan kom fram utvändigt ledaren i sista sväng. Let It Happen W.W landade på 1.15,9/2140 meter.

Troll Cornelius, tränad av Dick Enkvist, kördes till ledningen efter 600 meter i sin tävlingsdebut. Efter 1.37,1 första varvet landade Troll Cornelius på 1.36,4/2140 meter, vilket räckte till en andraplats två längder bakom Lövabos Julle.