Ivarsviking kontrade

Femårige Ivarsviking, tränad av Nicklas Lundgren, tog årets första seger och den andra i karriären när han spetsvann på Umåker på fredagskvällen.

Detta efter ett rafflande upplopp där Guldhagens Leopold och Christian Månsson såg ut att avgöra mitt på upploppet, men Ivarsviking höll farten bättre och vann till slut med en säker längd.

Via en förstasväng i tredjespår landade Ivarsviking utvändigt ledaren efter cirka 500 meter. Kusken Ove A Lindqvist var dock inte nöjd med det utan pressade på och kunde överta ledningen drygt 1400 kvar.

Efter 1.31,6 första varvet blev det lite hårdare körning under slutrundan. Guldhagens Leopold blev utan rygg i andraspår när Ivarsviking tog över taktpinnen och Christian Månssons häst gick i rejäl närkamp mitt på upploppet. För en kort stund verkade Guldhagens Leopold koppla ett knappt grepp, men när han blev först började han att bromsa och på insidan kontrade då Ivarsviking till en säker seger.

Ivarsviking vann på nya rekordet 1.29,6/2160 meter. I sin 14:e start i karriären tog han sig för första gången under 1,30. Förstapriset var 30 000 kronor.

Guldhagens Leopold slutade tvåa på 1.29,7 och trea blev Wild Wiking med Mikael Lindqvist på 1.29,8 efter att ha kommit loss från rygg ledaren en bit in på upploppet.

Jens Erikssons Zorro Swing gjorde första starten sedan han var trea i Midsommarkransen på Skellefteåtravet. Zorro Swing öppnade nu bra från ett femtespår i volten och fick en fin resa i rygg på ledande favoriten Empire Garbo.

250 kvar letade sig Jens Eriksson utåt och Zorro Swing spurtade bra den sista biten till en andraplats på 1.14,9/2140 meter. Vinnaren Empire Garbo avslutade med 1.10,3 sista 500 från ledningen och då var det svårt att ta så mycket på denne. Zorro Swing tjänade 15 000 kronor som tvåa.

Jenny Lindmarks sjuåring Hanish nådde sin bästa placering i livet då han slutade trea på tangerade rekordet 1.17,9/2160 meter och tjänade 8 500 kronor. Efter en invändig löpning första varvet fick Hanish andra ytter ut på slutrundan och han höll sedan sin fart förbättrat bakom tätduon.

Lena Dahlbäcks Vårvind var ute i huvudloppet Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor i förstapris. Efter en invändig resa anföll Vårvind i tredjespår i slutkurvan och hon höll farten helt okej som sexa på 1.27,2/2160 meter och tjänade 5 500 kronor.