Första segern för Gelato

I 27:e starrten kom första segern för Gabriella Laestanders nyttige fyraåring Gelato (på bilden med Vilja Pettersson).

Vid Umåkers tävlingar på lördagskvällen tog även Deviljas Oden (tränad av Teresa Cardin) och Katshing Zon (Lage Berglund) sin första seger i livet.

Femårige Deviljas Oden har sänkt sina tider i sommar och nu kom äntligen första segern i tionde starten. Från springspår på tillägg forcerades Deviljas Oden till ledningen efter 200 meter.

Efter 1.34,1 första varvet blev det en mycket snabbare avslutning där Deviljas Oden blev rejält utmanad av Lill Elden över målrakan. Via 1.26,3 sista 500 kontrade nu Deviljas Oden till seger med nos på nya rekordet 1.31,2/1660 meter.

För Teresa Cardin var detta första tränarsegern någonsin. I sulkyn satt Jens Eriksson och för han var det årets 14:e seger som kusk.

I loppet efter åkte brorsan Leif Eriksson ut och tog sin nionde seger för året. Tidigare i veckan vann Leif lopp på Solänget bakom finsktränade Hercules Star och nu styrde han Lage Berglunds femåring Katshing Zon till karriärens första seger.

Leif utmanade en bit om ledningen, men fick nöja sig med att hamna utvändigt ledaren. 1050 kvar blev man sedan avlösta och fick andra ytter. Drygt 500 kvar blev det attack i tredjespår och tidigt inne på upploppet skaffade sig Katshing Zon ett övertag som han inte släppte. Segertiden skrevs till 1.18,2/2140 meter.

I ett sprinterlopp hamnade Gelato bra till i andra ytter från bakspår. 500 kvar valde kusken Micael Melander att svara anfall i tredjespår och sista 100 lyckades Gelato plocka ner ledande Devs Daredevil med 1,5 längder. Segertiden blev 1.14,8/1640 meter och Gelato har nu tjänat 176 423 kronor på 15 starter i år.

För Gabriella Laestander var detta årets tionde tränarseger och stallet passerade samtidigt 800 000 kronor i insprungna pengar under 2020.

I samtliga tre lopp där det blev Skelleftesegrar var förstapriset 25 000 kronor.

Wally Cocktail, tränad av Kjell-Ove Eriksson, nådde en tredjeplats efter en resa i fjärde par utvändigt. Jens Eriksson följde med i anfall i tredjespår runt slutsvängen och Wally Cocktail höll farten klart godkänt på 1.15,6/2140 meter.