Florianne vann trots strul

Fredrik Moréns fyraåringssto Florianne tog sin tredje årsseger när hon vann avstannande med fem längder på 1.14,9a/1640 meter vid årets största tävlingsdag på Solänget.

Inom V75 lyckades Lexington Tooma bäst av Skelleftehästarna med en sjätteplats i bronsdivisionen.

I ett sprinterlopp med bilstart blev Florianne andrahandsfavorit med Björn Goop, men det blev en stökig inledning där Florianne fick stora positionsproblem efter start och runt den första kurvan.

Efter 500 meter kom dock Florianne ner i fjärde ytter och sedan avancerade hon snabbt i tredjespår på den sista bortre långsidan. Mitt i slutsvängen kom Florianne ner utvändigt ledaren och redan in på upploppet så hade hon avgjort loppet.

Hon avslutade med 1.14,0 sista varvet och såg ändå helt okörd ut över mål. Förstapriset var 25 000 kronor.

I ett kallblodslopp var Pilbo Titan, tränad av Lena Dahlbäck, trea på 1.31,6/2140 meter från rygg ledaren och tjänade 8 500 kronor. Pilbo Titan släppte under press ledningen till Wild Donnan efter 650 meter och hängde med bra där bakom som klar trea i mål.

I bronsdivisionen blev det en sjätteplats för Lexington Tooma och Jens Eriksson på 1.14,7/2640 meter. Lexington Tooma hamnade i tredje par invändigt och därifrån blev det sedan trafikproblem när favoriten Jackpot Vrijthout gav sig oväntat enkelt i ledningen.

In på upploppet hamnade Jens i trötta ryggar och även om han kom ut ett spår mitt på upploppet så är känslan att Lexington Tooma varit något hack längre fram med fritt spår in på upploppet.

Brida, tränad av Ann-Catrin Frisk, satt fast över mål som sjua i sin V75-debut. Ove A Lindqvist valde initialt att släppa ledningen och Brida blev sedan fast i andra ytter med en mur med hästar framför sig. Hon travade nu 1.15,4a/2140 meter och gick i mål med allting sparat.