Flera hemmasegrar

Hemmahästarna tog sammanlagt tre segrar vid lördagskvällens breddloppstävlingar på Skellefteåtravet. Detta genom Juri’s Dream, Datastrom Am (bilden) och Wally Cocktail.

Dessutom tog Jami Mikkonen en kuskseger bakom Umåkerhästen Dazzling Pearl.

Femårige Juri’s Dream, som gjorde sin debut på tävlingsbanan för ganska precis ett år sedan, inledde kvällen med att ta sin första seger i karriären. Detta i sin tionde start och segertiden blev nya rekordet 1.17,8a/2140 meter.

Juri’s Dream låg tvåa längs sargen hela vägen, men hade ingen direkt draghjälp eftersom ledande Medias Fasth One stack iväg i en stor ledning med 20-talet meter.

Först 300 kvar var Juri’s Dream uppe i rygg på ledaren och Per Gustafsson styrde då direkt ut i andraspår. Mitt på upploppet kopplade Juri’s Dream segergreppet och via 1.16,4 sista 500 vann han till slut med två längder före Himla B.Drift.

För Per Gustafsson var det årets första tränarseger, vilket säkert var efterlängtat.

Erica Guldhag har inte haft samma enastående resultat som förra säsongen, men nu kom i alla fall årets andra montéseger då hon red Thelma Ragnarssons Datastrom Am till en klar seger på 1.16,4/2140 meter.

Datastrom Am tog direkt hand om ledningen och fick sedan hård press av Bestitvå/Jessica Nilsson på sista bortre långsidan. Dessa två gick ifrån resten av fältet med stor marginal. Över upploppet var sedan Datastrom Am den starkaste och segermarginalen blev klara tre längder.

Bestitvå, tränad av Christian Månsson, gjorde ändå sitt bästa lopp för året som tvåa på 1.16,8.

Wally Cocktail, tränad av Kjell-Ove Eriksson, har inte haft rätta flytet med löpningsförloppen i de senaste starterna men denna kväll stämde allting perfekt. Kusken Leif Eriksson hittade andra par utvändigt och kunde sitta kvar där tills 400 kvar då han vred på i tredjespår.

Sista 100 avgjorde Wally Cocktail säkert med 1,5 längder före ledande Kung Triton med Mikael Lindqvist. Segertiden skrevs till 1.15,7a/2140 meter och för Leif Eriksson var det årets sjunde seger som kusk.

Där bakom avslutade Great Victory/Christian Månsson helt okej som trea efter en resa i tredje par invändigt.

Jami Mikkonen tog sin andra årsseger som kusk när han återigen fick stifta bekantskap med Umåkerhästen Dazzling Pearl, som tränas av John Östman.

Från början låg hästarna på ett pärlband i detta stolopp och Dazzling Pearl satt bra till i rygg på ledaren, men 750 kvar kunde Mikkonen flytta ut i andra ytter och sedan satte han in den avgörande attacken i tredjespår i mitten av slutsvängen.

Dazzling Pearl tog nu sin andra seger för säsongen när hon avgjorde med tre längder på 1.15,9/2140 meter före ledande Mellby Gin. I båda segerloppen i år är det Mikkonen som suttit i sulkyn.

Där bakom hängde Ava, tränad av Jenny Lindmark, med till en tredjeplats.

Illvilja, tränad av Anna Jakobsson, gjorde karriärens bästa lopp i 18:e starten då hon var tvåa från rygg med Jerker Bjurman i sulkyn. Via open stretch försökte Illvilja utmana om segern på upploppet, men ledande Kolbu Kraizer var för stark och höll undan med 1,5 längder. Illvilja landade dock på nya rekordet 1.32,9/2140 meter och får klart plus i kanten.

Philip/Bertil Ådin var uppe utvändigt ledaren efter ett varv och höll till en tredjeplats. Från dubbla tillägg rekordsänkte Philip till 1.31,5/2180 meter.

I ett annat kallblodslopp var Alvgrim, tränad av Karina Paavola, tvåa från rygg ledaren bakom Guli Orkan. På avstånd spurtade Guli Stella, tränad av Lena Dahlbäck, in som trea efter att ha blivit hindrad av en galopperande konkurrent i utgången av sista sväng.

Bailiff, tränad av Kjell-Ove Eriksson, gled ut i andra ytter varvet från mål i ett långlopp och skaffade sig sedan ett övertag när Magic Allybis galopperade i slutsvängen. Bailiff krigade på starkt in i mål på 1.16,6/2640 meter, men fick till slut ge sig med en längd mot favoriten Toutre.

I det avslutande loppet var Beyond Imagination tvåa från ledningen på 1.17,1a/2140 meter i sin första start för Leif Eriksson. Beyond Imagination hade en kort galopp när vinnaren Bag In Box blåste förbi i ingången till sista sväng, men det tioåriga stoet ställde sig och tog andrapriset med klar marginal.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT