Dubbla hemmasegrar

Karina Paavola och Stefan Lundmark tog båda sin första tränarseger för året vid måndagens lunchtävlingar på Skellefteåtravet.

Paavola kunde glädjas åt att kallblodet Alvgrim (bilden) vann sitt första lopp i hennes regi. Lundmarks treåring Speed Lane spetsvann på nytt rekord och tog karriärens första seger i fjärde starten.

Från bakspår hamnade Alvgrim vettigt till i tredje par utvändigt. 700 kvar var kusken Magnus A Djuse tvungen att gå ut i tredjespår då det kom attacker bakifrån, men trots att Alvgrim fick göra grovjobbet utan rygg så klev han fram och kopplade greppet in på upploppet. Ett övertag som han sedan försvarade ända in i mål.

Segermarginalen till tvåan Guli Björn blev en halv längd och förstapriset var 25 000 kronor.

– Alvgrim är en slowstarter, men han går alltid hela vägen in i mål. Nu vann på ett rejält sätt, säger Karina Paavola.

Där bakom gjorde Attack med Jessica Lindgren en bra avslutning från fjärde ytter och slutade trea i mål på 1,27,9.

Speed Lane stack till ledningen efter 200 meter från springspår och sedan fick kusken Ove A Lindqvist dämpa farten till 1.20,3 första varvet. På en snabb bana avslutade Speed Lane med 1.14,7 sista varvet och då hade konkurrenterna svårt att hänga med till slut. Speed Lane vann ohotad med tre längder på 1.17,1/2140 meter, vilket gav en segercheck på 40 000 kronor.

I det inledande loppet tog favoriten Elsås Storm en överlägsen seger på 1.30,2/2160 meter tillsammans med Mats E Djuse. Detta efter en fin resa i andra ytter innan han svepte förbi täthästarna och ryckte åt sig en klar ledning i slutsvängen.

Där bakom fullföljde Philip och Bertil Ådin fullt godkänt som tvåa på 1.31,9 efter en resa i tredje par utvändigt. Christian Månssons Risåvinnie rekordsänkte till 1.32,4/2140 meter som trea trots en trevande inledning där Månsson fick backa ner i kön.

Mats E Djuse blev dagens enda dubbelsegrare. Han vann också med fina treåringen Järvsöfuxen som var förkrossande överlägsen i karriärens andra start där han vann på 1.34,7/2160 meter.

Dagssnabbast blev Bodenhästen Anthem som av Sandra Eriksson serverades en fin hängresa i rygg på hårddragande Deweykidumnhowe. Segertiden blev riktigt fina 1.13,5a/2140 meter.

Största överraskningen var Weasel W.F som spurtade till seger med Antero Heinonen. En vinnare som gav hela 32,38 i odds hos ATG.

Att Petri Salmela vinner lopp som tränare händer var och varannan vecka. Däremot är det sällsynt att han vinner lopp som kusk. Nu körde han sitt första lopp för året och vann då med egna tvååringen Speed Matters efter en fin resa i rygg på ledaren.

I det avslutande P21-loppet vann favoriten African Coast med Susanne H Osterling från tredje par utvändigt. Hampus Erikssons Sweet Näs höll bra som tvåa från dödens.