A.W’s Fastlight en vinnare

Treårige A.W’s Fastlight, tränad av Christian Månsson, tog karriärens första seger vid lunchtävlingarna i Boden på tisdagen.

Efter tre raka andraplatser blev det äntligen seger i fjärde starten. Efter tidig ledning gick A.W’s Fastlight undan till en klar seger med 3,5 längder på 1.17,4a/2140 meter.

A.W’s Fastlight hade ett tråkigt utgångsläge med spår elva bakom startbilen, men det det löste sig bra när bilen släppte fältet och Christian Månsson var i ett tidigt skede framme utvändigt ledaren.

I utgången av första sväng tryckte Månsson till och kunde då överta ledningen. Första 500 kostade 1.15,5, men sedan tilläts A.W’s Fastlight dämpa farten till 1.18,9 första varvet.

Sista varvet avslutade A.W’s Fastlight på 1.15,6. In på upploppet försökte Midnight At Home utmana, men mitt på upploppsrakan stack A.W’s Fastlight undan och vann till slut med betryggande marginal.

Förstapriset var 40 000 kronor och A.W’s Fastlight har nu tjänat 92 500 kronor på sina fyra första starter i livet.

Anders Stenmans Midnight At Home höll farten bra som tvåa 1.17,7. Midnight At Home hade haft en tävlingspaus sedan början av juni och fick nu en dryg förstasväng i tredjespår innan han landade utvändigt ledaren.

I försöken till Greivins Minne vann Oddsy, tränad av Ove Eriksson, det första uttagningsloppet efter tidig ledning. Ove A Lindqvist körde till spets i första sväng och efter 1.30,0 första varvet var Oddsy aldrig hotad i en snabbare avslutning. Via 1.25,8 sista 400 gick Oddsy undan till en klar seger med 1,5 längder på 1.28,8a/1640 meter. Förstapriset var 25 000 kronor och nu är Oddsy klar för finalen den 12 augusti nästa vecka där man tävlar om ett förstapris på 100 000 kronor.

Från det andra försöket gick Järvsötekno, tränad av Morgan Lindberg, vidare till finalen i Greivins Minne. Järvsötekno blev hängande efter start och och tvingades backa sist av Magnus A Djuse, men till slut höll han farten positivt mellan hästar och landade på nya rekordet 1.26,8a/1640 meter.

I ett sprinterlopp där det var full fart hela vägen avslutade Diva Å, tränad av Mikael Lindqvist, klart positivt till en tredjeplats på nya rekordet 1.14,9a/1640 meter.

Dreams Patric, tränad av Boo Lindahl, var nära att hinna fram till seger i det avslutande P21-loppet, men fick nu nöja sig med andraplatsen. Dreams Patric var bara slagen med ett huvud av Simon Angel i en tät slutstrid där de tre främsta alla landade på 1.15,8a/2140 meter.