Två andrapris på Solänget

Treåringsstoet Liquify’em (bilden), tränad av Anki Frisk, spurtade till sig ett andrapris värt 20 000 kronor vid lördagskvällens tävlingar på Solänget.

Även Jessica Lindgren tog en andraplats med treåriga kallblodet Wilde.

Liquify’em kom från seger på Bergsåker där hon vann bekvämt från ledningen. Nu var det annorlunda förutsättningar då hon stod ensam med bakspår i ett autolopp och Ove A Lindqvist körde försiktigt och spårsnålt fram till upploppet.

På sista bortre långsidan kom Liquify’em ut i tredje ytter som sedan blev andra ytter i slutsvängen. Liquify’em avslutade bra över upploppet och klockades till 1.14,0 sista 600, men det blev för långt fram till ledande Excellent Ima som vann ohotad med 2,5 längder.

Excellent Ima med Per Linderoth vann på 1.15,8a/2140 meter medan Liquify’em landade på 1.16,1.

Liquify’em passerade nu 100 000 kronor i insprungna pengar och har totalt 117 000 kronor på vinstkontot efter sju starter.

Wilde var trea i sin debut debut i Lycksele och nu blev det en andraplats på 1.35,2/2160 meter, vilket gav 10 000 kronor. Jessica Lindgrens häst sladdade en bit ner i ett utdraget fält, men fick så småningom kontakt i fjärde ytter. Han avslutade 1.32,3 sista varvet och tjänade placeringar på att flera konkurrenter gjorde bort sig med galopp. Fram till vinnaren Hulte Tord hade han sex längder.