Tips till tävlingarna 13 juli

Det är lunchtävlingar med åtta lopp på Skellefteåtravet på måndagen. Första start är klockan 12.20 och tävlingarna körs utan publik. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1/V4-1
Ranking: 10 Swagger – 8 Just Celebration – 9 Tabriz Frontline. Outs: 15 Nacrous.
Kommentar: Swagger startade i ett V75-lopp på hemmaplan i Boden den 13 juni där han kördes offensivt i ledningen. Han pallade dock inte det höga utgångstempot utan tappade stilen till slut. Hästen inledde karriären lovande som treåring ifjol då han vann tre av sina fem starter. Han har god kapacitet för ett sådant här lopp och är ett givet segerbud. Just Celebration har testats i V75 ett par gånger och har också hög grundkapacitet. Han behövde genomköraren senast efter en tävlingspaus. Gjorde ett rejält upplopp i Boden som trea näst senast. Tabriz Frontline vinner sällan, men har visat färsk form och gick ett bra slutvarv i Lycksele senast efter en tappstart. Observera att han får proffskusk i vagnen denna gång. Nacrous blev generad till galopp senast i Lycksele. Hon har hårdhet som räcker långt i ett sådant här sällskap, men det är samtidigt många att runda från tredje startled. Weasel W.F. öppnade snabbt i Lycksele senast och skrällvann på ett bra sätt. Jens Eriksson får en ny chans bakom honom och Bodenhästen kan räcka långt även i den här omgivningen.

Lopp 2/V4-2
Ranking: 4 Tåga Ryker – 5 Frans Vinner –12 Risåberra. Outs: 15 Harnsta Nenne.
Kommentar: Tåga Ryker är segerlös efter nio starter, men kommer allt närmare sin första seger och här ska han ha en upplagd chans att spräcka segernollan. Dannerohästen var inte långt från segern näst senast då han stod med tillägg i ett sprinterlopp och avslutade 1.32,2 sista varvet. Han såg fortsatt fin ut senast då han blev trea efter en resa i andra-tredje ytter. Frans Vinner gör första starten sedan september, vilket gör honom en aning svårbedömd. I sina tre starter som treåring visade han annars fina farter och i ett sådant här sällskap måste han passas direkt trots ett långt tävlingsuppehåll. Risåberra har svårt att sköta sig och har galopperat i alla sina fyra starter i år. Det har ändå blivit två segrar, vilket vittnar om att det finns bra fart för klassen. Harnsta Nenne har som bäst varit trea på 37 starter i livet, men debuterar nu i ny regi. Åttaåringen har varit i träning hos Jan-Olov Persson sedan den 1 maj och ska bevakas.

Lopp 3/V4-3
Ranking: 10 Sambucus P.R – 6 Nolimitjimmit – 4 Special Major. Outs: 2 Caraway.
Kommentar: Sambucus P.R har tänt till i år och gjort några riktigt fina prestationer. Kommer från en klart plusbetonad insats i Lycksele där han var tvåa bakom en smygkörd Mellby Emeralds. Från bakspår i ett sprinterlopp krävs förstås en del flax för att komma in i loppet, men det kan bli högt tempo i täten och nioåringen står riktigt bra inne med pengarna i loppet. NoLimitJimMit vann i första starten hos Gabriella Laestander i mars, men sedan har det varit lite upp och ner. Han gillar dock förutsättningarna här med bilstart och sprinterdistans. Näst senast i Torneå fick han ett tufft lopp i dödens, men höll ändå till en tredjeplats på 1.12,9a/1600 meter. Special Major har inte startat på två månader, men var klart positiv senast han visade sig. Efter en invändig löpning avslutade han med 1,10 sista 800 i tufft sällskap som trea. Bra läge nu och får Mats E Djuse i sulkyn. Caraway hade kopplat greppet och var på väg mot seger senast han gästade Skellefteå, men galopperade då oturligt när man svängde in på upploppet och fick sedan nöja sig med tredjeplatsen. Han fick ett perfekt läge här med andraspår bakom bilen och kan få ett fint lopp i draget.

Lopp 4/V4-4/V5-1
Ranking: 4 Gun Runner – 2 Una Face – 1 Somebody’s Miracle. Outs: 3 Iatas Sandie.
Kommentar: Gun Runner visade god kapacitet för klassen när han spårade runt om i Skellefteå under midsommarhelgen och vann ohotad på nytt rekord. Hamnade en bit ner i kön i Lycksele senast från tillägg och galopperade då på sista långsidan då han skulle ta upp jakten på täthästarna. Den fyraårige Solängethästen gör debut bakom startbilen här, men från ett vettigt läge borde han hamna bra till bara han sköter sig. Måste ha mycket god segerchans i felfritt lopp. Ett spikförslag i en lurig omgång. Una Face gör första starten i ny regi. Kommer från Conrad Lugauers stall där han vann i andra starten på 1.16,2/2140 meter i mars. Gör nu debut hos Jesper R Nilsson och räknas tidigt från ett fint utgångsläge. Somebody’s Miracle var inte alls sig lik i Boden senast och har haft en tävlingspaus efter det. Vann på bra sätt från ledningen gången innan och står fint inne på pengarna nu.

Lopp 5/V5-2
Ranking: 6 B.W Rune – 2 Rubus – 3 Guli Tor. Outs: 4 Björlifant.
Kommentar: B.W Rune är en stark femåring som senast klockades till 1.21,7/2000 meter efter att ha tappat en del mark i inledningen av loppet. Står väldigt bra inne i denna spårtrappa då det inte blev ett fullt startfält. Blir svår att stå emot till slut. Rubus vann V75-lopp i Boden näst senast och är i sitt livs form. Står nu lite hårt inne i loppet jämfört med tipsettan.

Lopp 6/V5-3
Ranking: 10 Chestnut Bojje – 1 Mindyourcopy W.F – 4 Voukefalas C.Y. Outs: 8 Kaelan F.Boko.
Kommentar: Öppet nollopp där fyra av hästarna gör sin första start i livet. Chestnut Bojje är en treåring från Nicklas Westerholms stall och där finns garanterat kapacitet för att vara med och segerstrida i debuten. Han har dock galopperat i båda sina kvallopp och verkar inte helt pålitlig. Mindyourcopy W.F galopperade efter 200 meter i sin enda start ifjol. Har fått ett fint läge här med innerspår.

Lopp 7/V5-4
Ranking: 4 Sindys Tove – 1 Åsasindy – 5 M.G Braxen. Outs: 2 Må Bäst.
Kommentar: Sindys Tove gick undan till en säker seger i sin debut i Lycksele där hon själv drog upp tempot i ledningen. Åsasindy kommer från Jan-Olov Perssons stall och står bra till på startvolten. Kunde inte öppna speciellt bra från innerspår i Bollnäs i fredags och fick sedan aldrig helt fritt som fyra. Täta starter nu.

Lopp 8/V5-5
Ranking: 14 Testa Di Cavolo – 6 Whispering Pines – 13 Kentucky. Outs: 2 Wasa Rebel.
Kommentar: Testa Di Cavolo gör nu sin tredje start sedan han kom till Nicklas Westerholm. Fick en tuff inledning fram till dödens senast och orkade inte riktigt ända hem. Borde räcka långt i detta P21-lopp. Whispering Pines vann enkelt i ett breddlopp senast. Givet segerbud här också.