Tips till tävlingarna 27 juli

Skellefteåtravet är huvudbana på måndagskvällen vilket betyder V64-spel och en stor pott att spela om. Första start är klockan 18.20 och totalt elva lopp står på programmet. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn. Observera att tävlingarna fortsatt körs utan publik.

Lopp 1
Ranking: 7 Leave Your Sox On – 12 Entre – 8 Rally Ida. Outs: 1 Finally.
Kommentar: Leave Your Sox On kördes invändigt efter startgalopp näst senast och fastnade med krafter kvar över mål. Avgjorde säkert som storfavorit i Boden senast från andra ytter. Ska ses med bra chans igen. Entre kommer från seger på Dannero där han drog hårt i ledningen och övertygade stort. Nu har han ett jobbigt utgångsläge med spår tolv.

Lopp 2
Ranking: 11 Guldhagens Leopold – 8 Brassebrun – 1 Sundbo Äventyr. Outs: 5 Guli Best.
Kommentar: Guldhagens Leopold gör alltid sitt, men är likafullt segerlös efter 15 starter. Nu har fyraåringen en överkomlig uppgift då han möter hästar som inte heller är så segervana. Brassebrun tände till in slutet av sommaren ifjol och tog två raka segrar. Har nu lopp i kroppen efter ett långt tävlingsuppehåll och ska passas.

Lopp 3
Ranking: 1 Confident Hoss – 5 Krutov Sund – 2 Global Under Cover. Outs: 11 Amarula Bishop.
Kommentar: Confident Hoss gjorde en helt okej insats senast som favorit även om det bara räckte till en andraplats. Bra läge här och har god chans att ta revansch. Krutov Sund står bra inne pengarna och är nog den som har högst kapacitet i fältet. Har dock inte startat sedan december och kan behöva loppet.

Lopp 4/V64-1
Ranking: 4 High Hope Laday – 9 Zola Soft – 10 Una Face. Outs: 3 Galaxy.
Kommentar: High Hope Laday är inte helt okomplicerad, men här har hon spetsläge i ett sprinterlopp och förstärkt med Magnus A Djuse i sulkyn är det en given tipsetta. Hon har startat två gånger över aktuell distans tidigare och vunnit i båda. Senast drog hon på i bra tempo hela vägen och vann ohotad. Zola Soft har inte varit sämre än trea så här långt på sina sju starter i livet. Fick en del trafikproblem i Boden senast, men höll farten starkt ute i spåren till en andraplats. Una Face debuterade i ny regi senast och vann direkt. Sämre läge nu, men med loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt. Galaxy var struken för en hovböld i juni och ska gå framåt med senaste loppet i kroppen. Är snabb ut och kan få en fin resa från detta läge. Alfas Leonore gjorde debut i Nicklas Westerholms regi senast efter att ha haft ett tävlingsuppehåll på drygt nio månader. Efter ett varv styrdes hon ut i dödens trots att det handlade om lång distans och det visar kanske vilken tilltro tränaren har till hästen. Nu räckte det bara till en fjärdeplats i comebacken, men med lopp i kroppen kan hon säkert vara rappare denna gång. Hon fick också bästa läget med innerspår bakom bilen och är loppets rysare.

Lopp 5/V64-2
Ranking: 6 Spartan Cougar – 2 Merrimac S.G – 12 Moogie. Outs: 1 Judgetrouble.
Kommentar: Spartan Cougar är en stark sort som helst vill ha längre distanser, men han har vunnit både på sprinterdistans och medeldistans tidigare och har således visat att han är allround. Han kan inte öppna något vidare, men hamnar han inte alltför illa till så är han ett starkt segerbud här. Visserligen har han varit struken för feber efter förra starten, men man gör knappast resan från Bergsåker om inte allt är som det ska nu. Merrimac S.G. skötte sig senast och fick visa lite av sin fina grundkapacitet. Inte att lita på än så länge, men läget blev bra och tränaren tror på bra segerchans oavsett position. Moogie gör en intressant comeback efter att ha varit borta från tävlingsbanan ett helt år. Vann tre av sina fyra starter i fjol och har visat god kapacitet för klassen. Tränaren ligger dock lågt och det aviseras ett defensivt upplägg från det här läget. Judgetrouble är snabb ut och lär prova i spets en bit. Han har dock inte full form då det varit långt mellan starterna på sistone.

Lopp 6/V64-3/V4-1
Ranking: 10 Brooklyn Hill – 8 Voulez Vous – 7 Eder Bob. Outs: 2 Sambuca Knight.
Kommentar: Brooklyn Hill såg ut att gå mot segern senast, men stumnade över upploppet och fick nöja sig med en femteplats. Han fick ett rätt tufft lopp då och nu är det lång distans, vilket kanske inte är någon fördel. Han står dock bra inne i loppet och man ska komma ihåg att han slog hästar som Magnifik Brodde och Selmer I.H näst senast i Finland. Voulez Vous fick gå ute i spåren sista 900 senast, men avgjorde ändå på ett säkert sätt och vann med krafter kvar. Han gav ett fint formbesked och räknas tidigt nu också. Eder Bob är nyttig och säker. Levererar alltid fina avslutningar och får han de rätta ryggarna kan han fälla samtliga över upploppet. Sambuca Knight satt fast i rygg på ledaren över mål senast och fick aldrig chansen. Borde rimligen gå framåt lite för varje start och det kan vara farligt att nonchalera honom här.

Lopp 7/V64-4/V4-2
Ranking: 3 Rally Idolen – 7 Axel Ruda – 10 Thank The Maker. Outs: 9 Ladybug Lara.
Kommentar: Rally Idolen gjorde bort sig senast i Boden och fungerade inte alls den dagen, men det visade sig att han var ömfotad och kunde inte göra sig själv rättvisa. Nu har han fått slicka såren en dryg månad och kommer väl förberedd till den här uppgiften. Han vann ett liknande lopp i Umeå i slutet av maj och har säkert gått framåt sedan dess. Han släpps nog tidigt till ledningen här och därifrån blir han svårpasserad. Ett spikförslag på V64 och V4-4. Axel Ruda är van tuffa gäng och ska med på kupongen om man garderar loppet. Vann tre lopp som tvååring och har matchats tufft tidigare i år. Thank The Maker höll farten starkt som trea näst senast och har fina tider i kroppen. Avslutade 1,11 sista 800 näst senast, men insatsen senast i Finland var ett frågetecken då han kördes passivt som favorit. Ladybug Lara besegrade stallkamraten Thank The Maker när de möttes i Boden den 13 juni. Med rätt resa kan hon dyka upp i segerstriden igen.

Lopp 8/V64-5/V4-3
Ranking: 7 Månremus – 12 Svärting A.C – 14 Thess Prinsen. Outs: 1 Guli Björn.
Kommentar: Månremus har sänkt sina tider mycket de senaste månaderna och har en överkomlig uppgift om inte läget med innerspår på tillägg ställer till det. Näst senast på Solänget fick han aldrig fritt till slut och hade sparat i mål. På Årjäng senast mötte han rätt hårda hästar och den här uppgiften ser passande ut. Svärting A.C. avslutade bra senast, men det är ingen häst som vinner på beställning. Det har bara blivit en seger på 54 försök så här långt. Han är dock snabb ut och sprinterdistans är ett plus. Thess Prinsen gick en bra tid senast och får nu Ulf Ohlsson i vagnen. Känns intressant. Guli Björn vann på bra sätt senast. Ett spetsbud nu och en given outsider, även om det är tuffa motståndare på tillägg. Stålviktor kan bättre än han visade senast och återkommer nu efter en paus. Känns fin i träningen enligt tränaren.

Lopp 9/V64-6/V4–4
Ranking: 1 La Norna – 3 Real Masterpiece – 8 Yankee Blue. Outs: 11 Mr Charming.
Kommentar: La Norna är en effektiv spetshäst som vunnit hela sju lopp från den positionen och faktiskt är obesegrad från ledningen. Senast i Boden dirigerade han loppet efter behag och från det här läget är det full laddning att vänta från Hanna Olofsson. Real Masterpiece blandar och ger lite i sina prestationer. Har kunnande i grunden som duger och läget blev bra. Yankee Blue har fem segrar på sju starter i år. Verkade vara på väg mot seger även senast i Boden i ett större 100 000-kronorslopp, men vek då ner sig sista biten. Nu reduceras chanserna av ett besvärligt utgångsläge med spår åtta bakom startvingen. Mr Charming har inget vidare flyt i loppen och nu blev läget dåligt med bakspår över sprinterdistans. En outsider om det blir överpace. Bear Briar har hittat en fin sommarform och vann på bra sätt senast i monté.

Lopp 10
Ranking: 8 Granetta – 4 Nygårds Hillevi – 6 Thess Vilja. Outs: 9 Karlängs Lill.
Kommentar: Granetta har agerat knepigt en tid och har galopperat i fyra starter i rad. Fartmässigt känns det som att hon tävlar i en annan division jämfört med konkurrenterna i det här fältet. Senast klockades hon till 1.21,4/1400 meter efter galoppen. Nygårds Hillevi vann senast Magnus A Djuse körde henne och avslutade då med 1.23,5 sista 800 efter en invändig löpning.

Lopp 11
Ranking: 7 Natasha Avant – 15 Just Celebration – 6 Wally Cocktail. Outs: 8 Wasa Rebel.
Kommentar: Natasha Avant galopperade efter 200 meter senast och tappade 40 meter. Gjorde sedan en fullt godkänd upphämtning på avstånd. Om hon sköter sig ska det vara bra chans i ett sådant här P21-lopp och Nicklas Westerholm brukar ha hög träffprocent när han kommer till Skellefteå.