Nolimitjimmit tuffast

Risåberra och Nolimitjmmit (bilden) blev hemmalagets vinnare när Skellefteåtravet körde lunchtävlingar på måndagen.

Dessutom tog Leif Eriksson en kuskseger bakom lånestyrningen Rubus, som vann på finfina 1.22,2a/1640 meter i ett rivigt sprinterlopp för kallblod.

Fyraårige Risåberra, som tränas av Bertil Ådin, tog nu sin tredje seger för säsongen när han vann 1.33,7/1640 meter trots ett jobbigt utgångsläge med spår tolv.

Det var nu flera konkurrenter som straffade ut sig med galopp samtidigt som Mats Gällerstedt hittade en vettig position i fjärde par utvändigt åt Risåberra.

Via en avslutning på 1.30,3 sista 400 lyckades Risåberra fånga in länge ledande Pilutta Dej den sista biten. Segermarginalen blev en säker längd och förstapriset var 30 000 kronor. Notabelt ät att det var första gången i karriären som Risåberra travade felfritt hela vägen. Vid tidigare två segerlopp i år har han haft galopp på vägen.

Plus också till Eldemoa, som gjorde andra starten efter lång vila och från positionen utvändigt ledaren kämpade bra som trea mede Fredrik Stenmark i sulkyn. Eldemoa, som tränas av Rolf Gustavsson, sänkte sitt rekord till 1.33,8.

Gabriella Laestanders Nolimitjimmit fick en jobbig löpning utvändigt ledaren i hårt tempo, men han visade sig ändå tuffast när det skulle avgöras på upploppet.

Med Special Major i ledningen och Nolimitjimmit i dödens skruvades tempot upp till 1.11,8 första varvet i ett sprinterlopp. Till slut avgjorde Nolimitjimmit med en halv längd på 1.12,6a/1640 meter tillsammans med Micael Melander och tog nu sin andra seger sedan han köptes till Skellefteå i januari. Förstapriset var 25 000 kronor.

Stort plus också till Tigerfeet Dynamite, tränad av Anders Lundqvist och denna gång körd av Joakim Lindh. Från tredje par invändigt avslutade Tigerfeet Dynamite riktigt bra via open stretch och landade på tangerade rekordet 1.12,7a/1640 meter.

Leif Eriksson fick chansen bakom Bergsåkerhästen Rubus och serverade honom ett drömlopp i ryggar i hårt tempo fram till upploppet. Över målrakan avgjorde Rubus lekande lätt med 3,5 längder före ledarhästen Torpa Olea.

Nicklas Westerholm åkte till Skellefteå från Bergsåker med två hästar och blev hundraprocentig då han vann med båda. Segerhästarna var treårige debutanten Chestnut Bojje och femårige Testa Di Cavolo, som båda inledde från utvändig köposition och gjorde starka slutrundor ute i spåren.

Bakom Chestnut Bojje hängde Katshing Zon, tränad av Lage Berglund, med fint till en tredjeplats på 1.17,5/2140 meter från rygg ledaren.

En tredjeplats blev det även för kallblodet Majos Vret Arne, tränad av Christer Söderström, som i karriärens andra start rekordsänkte till 1.35,9/2160 meter.