Laestander över 500 000

Sexåringen Kingofthehill F spurtade till första årssegern vid fredagens finaldag i Lycksele.

Förstapriset var 25 000 kronor och segern innebar att Gabriella Laestanders stall blev det första på Skellefteåtravet att passera en halv miljon i inkörda pengar i år.

Kingofthehill F har nått sina största frramgångar i monté sedan han köptes till Skellefteå för två år sedan. Men nu slog han till i ett sulkylopp efter att ha fått en bra hängresa i tredje ytter. Kusken Micael Melander satt kvar när det kom tidiga attacker bakifrån och satt sedan fast i andraspår ett tag.

Men mitt i sista sväng fick Kingofthehill F fritt spurtutrymme och med en stark avslutning avgjorde han med en säker längd till slut på 1.16,7/2140 meter.

För Gabriella Laestander var det femte tränarsegern för året. Stallet tog fyra segrar i mars, men sedan har det varit segertorka ett tag även om hästarna har sprungit in bra med pengar. Efter finaldagen på Lyckseletravet står Gabriella Laestanders stall på 510 925 kronor inkört i år och med den siffran är man bäst av Skellefteåtravets tränare.

Kjell-Ove Erikssons Let It Happen W.W avslutade starkt till en andraplats i ett stolopp på 1.15,5a/2140 meter. Leif Eriksson satt i sulkyn och insatsen belönades med 12 500 kronor.

Oddsy, tränad av Ove Eriksson, var femma under Lyckseles första tävlingskväll för en vecka sedan. Med lopp i kroppen höll nu Oddsy till en andraplats från ledningen på nya rekordet 1.28,1a/1640 meter och tjänade 15 000 kronor.

Jens Eriksson tog årets tolfte seger som kusk när han skrällvann med Bodenhästen Weasel W.F.