Laestander över 500 000

Sexåringen Kingofthehill F spurtade till första årssegern vid fredagens finaldag i Lycksele.

Förstapriset var 25 000 kronor och segern innebar att Gabriella Laestanders stall blev det första på Skellefteåtravet att passera en halv miljon i inkörda pengar i år.

Kingofthehill F har nått sina största frramgångar i monté sedan han köptes till Skellefteå för två år sedan. Men nu slog han till i ett sulkylopp efter att ha fått en bra hängresa i tredje ytter. Kusken Micael Melander satt kvar när det kom tidiga attacker bakifrån och satt sedan fast i andraspår ett tag.

Men mitt i sista sväng fick Kingofthehill F fritt spurtutrymme och med en stark avslutning avgjorde han med en säker längd till slut på 1.16,7/2140 meter.

För Gabriella Laestander var det femte tränarsegern för året. Stallet tog fyra segrar i mars, men sedan har det varit segertorka ett tag även om hästarna har sprungit in bra med pengar. Efter finaldagen på Lyckseletravet står Gabriella Laestanders stall på 510 925 kronor inkört i år och med den siffran är man bäst av Skellefteåtravets tränare.

Kjell-Ove Erikssons Let It Happen W.W avslutade starkt till en andraplats i ett stolopp på 1.15,5a/2140 meter. Leif Eriksson satt i sulkyn och insatsen belönades med 12 500 kronor.

Oddsy, tränad av Ove Eriksson, var femma under Lyckseles första tävlingskväll för en vecka sedan. Med lopp i kroppen höll nu Oddsy till en andraplats från ledningen på nya rekordet 1.28,1a/1640 meter och tjänade 15 000 kronor.

Jens Eriksson tog årets tolfte seger som kusk när han skrällvann med Bodenhästen Weasel W.F.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge