Första segern för Wilde

Treårige Wilde, tränad av Jessica Lindgren, tog karriärens första seger vid torsdagens lunchtrav i Boden.

I ett litet femhästarsfält avgjorde Wilde den allra sista biten in mot mål på 1.37,0/2160 meter i sin tredje start.

Wilde inledde loppet lite trevande och det dröjde tills 950 kvar innan han kom upp i rygg på tätparet. På sista bortre långsidan styrde Jessica på i tredjespår och 550 kvar var man framme utvändigt ledaren när debutanten Liaprinsen med Mats Gällerstedt tog över täten.

Över upploppsrakan blev det en duell mellan Wilde och Liaprinsen hela vägen in mot mål. Det var först i slutstegen som Wilde satte nosen först efter ett slutvarv på 1.35,3. Förstapriset var 25 000 kronor.

Jens Erikssons Garrett Mix gjorde sitt första sulkylopqp på länge och avslutade positivt som tvåa efter en invändig löpning i ett långlopp över tre varv. Från tredje par invändigt letade sig Jens Eriksson utåt på sista bortre långsidan och Garrett Mix avslutade duktigt en halv längd bakom storfavoriten Hochthereitis Sox. Andraplatsen var värd 12 500 kronor och Garrett Mix landade på 1.18,0/3160i ett lopp där det var väldigt lågt tempo i täten första två varven.

Christian Månssons A.W’s Fastlight blev även tvåa i sin tredje start i livet och får fortsätta jaga sin första seger. Från innerspår blev det en kort galopp efter start, men A.W’s Fastlight ställde sig ganska snabbt och i utgången av första sväng kunde Månsson lämna tredje inner och glida ut i andra ytter. Där han satt sedan kvar när storfavoriten Yaz Hanover avancerade ute i spåren.

A.W’s Fastlight kom ut bakom Yaz Hanover i utgången av första sväng och spurtade bra som tvåa  på nya rekordet 1.17,1/2140 meter, slagen med 1,5 längder av Yaz Hanover. Andrapriset var 20 000 kronor.

Skellefteåtravets hästar tog ytterligare några framskjutna placeringar i Boden. Kvartetten Florianne (tränad av Fredrik Morén), Pinewood Man (Gabriella Laestander), Gelato (Laestander igen) och Oddsy (Ove Eriksson) tog alla en tredjeplats och gjorde prestationer som var helt okej.

Åttaåriga stoet Oddsy kördes till ledningen och sänkte sitt rekord till 1.28,0/2140 meter, men fick ändå ge sig mot Guli Björn och Hauan Odin.