Flirtin Viktoria spetsvann

Ola Erikssons sexåriga sto Flirtin Viktoria (bilden) tog säsongens andra seger vid fredagskvällens breddloppstävlingar på Umåker.

I ett sprinterlopp var det spets&slut då Flirtin Viktoria stack direkt till täten från ett avigt fjärdespår i volten.

Tillsammans med Oskar Florhed fick Flirtin Viktoria bestämma tempot till 1.19,0 första varvet. In på upploppet blev man utmanade, men i en snabbare avslutning på 1.14,0 sista 500 sträckte Flirtin Viktoria på sig och gick undan till en klar seger med två längder. Segertiden skrevs till 1.17,4/1640 meter.

Tigerfeet Dynamite, tränad av Anders Lundqvist, slutade trea i ett långlopp tillsammans med Joakim Lindh. Efter att ha inlett som fyra på innerspår blev det tredje par invändigt efter ett varv. På sista bortre långsidan kom Tigerfeet Dynamite ut i tredje ytter och han gick sedan en bra slutkurva i tredjespår. Nu ebbade attacken ut lite sista biten in mot mål och han kom inte farligt nära tätparet där Rass Tanic höll undan från spets före Global Teardrop. Tigerfeet Dynamite landade på 1.17,1/2660 meter och det här var 30:e gången i karriären som han tog en placering bland de tre främsta på 78 starter.

Erica Guldhag körde Bailiff till en tredjeplats på 1.17,4/2140 meter. Kjell-Ove Erikssons träningshäst satt i femte par utvändigt varvet från mål och gjorde en fullt godkänd avslutning längst ute i banan.

Erica Guldhag var också tvåa i montéloppet där hon red Anaheim Kemp. Man fick dock se sig slagna med tre längder av storfavoriten Ariel T.Dream med Caroline Forsner.