Fjärde raka för Moogie

Sexåriga stoet Moogie gjorde en lysande årsdebut vid måndagens tävlingar på Skellefteåtravet.

Per Edströms häst hade ett jobbigt utgångsläge med spår tolv, men dundrade tidigt till ledningen och drog sedan sönder fältet via 1.12,5 sista varvet. Moogie landade på nya rekordet 1.14,6a/2140 meter och tog nu sin fjärde raka seger.

Det var faktiskt ett helt år sedan som Moogie senast startade. Efter tre raka segrar förra sommaren ställdes hon bort efter att ha drabbats av återkommande halsinfektioner.

Nu gjorde hon alltså comeback och det på ett mycket mersmakande sätt. Kusken Ove A Lindqvist var offensiv från början och via tredjespår runt första sväng kördes Moogie till ledningen efter 500 meter.

Efter 1.14,5 första 500 och 1.14,9 första varvet fick Moogite sträcka ut ordentligt på slutrundan. Opressad kutade hon 1.12,5 hela sista varvet och vann till slut smått överlägset med sex längder före Spartan Cougar. Förstapriset var 25 000 kronor.

Hazel Web, tränad av av Johnny Sandman, var snabbast ut och kördes till ledningen efter 150 meter för att sedan släppa till Moogie. Hazel Web hängde sedan med till en tredjeplats och noterade nya rekordet 1.15,7.

Leif Erikssons Stjärnvin Linn gjorde en ny rekordsänkning i sin 76:e start och tioåringen verkar bättre än någonsin. Nu körde Leif Eriksson ett perfekt lopp och hittade tidigt ryggen på favoriten Månremus och fick på så vis ett fin resa i andra ytter.

Via 1.22,5 sista 500 landade Stjärnvin Linn på nya rekordet 1.25,0/1660 meter, vilket räckte till en tredjeplats i ett försök i Dubbelcupen bakom Vännfors Stjärna och Månremus.

I övrigt tog Wild Wiking (tränad av Krister Burström) och Guldhagens Leopold (Christian Månsson) framskjutna placeringar i hemmalaget denna kväll. Wild Wiking som slutade tvåa fick en fin resa i tredje invändigt och fritt en bit in på upploppet medan Guldhagens Leopold spurtade helt okej till tredjeplatsen från tredje ytter i detta långlopp.

Vann gjorde Guli Best och Mats Gällerstedt efter tidig ledning. Det innebar att Gällerstedt tog två tränarsegrar – han tränar också Vännfors Stjärna som vann på nya rekordet 1.25,4/1640 meter med Sandra Eriksson i sulkyn.

Bland kuskarna vann Magnus A Djuse två gånger om, vilket innebär att han behåller sin ledning i kuskligan. Först vann han treåringsloppet med Axel Ruda som efter en resa i andra ytter plockade ner ledande Thank The Maker till slut. Sedan lotsade Djjuse Petri Salmelas Verozzo till seger i ett rivigt sprinterlopp. Trots spår tolv bakom startbilen kunde Djuse hitta ett bra slagläge i tredje par utvändigt och till slut avgjorde Verozzo med 1,5 längder före Aperfectdream.

I ett lopp för fyraåriga ston blev det finsk seger då Zola Soft med Kari Alapekkala tog hem segerchecken på 50 000 kronor. Detta efter en stark avslutning från fjärde ytter där Zola Soft landade på nya rekordet 1.14,5a/1640 meter. Hemmahästen Florianne, tränad av Fredrik Morén, gjorde ett fint lopp i skymundan där bakom som fyra och var bara en längd efter vinnaren på nya rekordet 1.14,6.

I ett långlopp var det fyra hästar som gjorde upp till slut. Owen Face stretade länge emot bra i ledningen och höll ifrån sig Voolez Vous och Eder Bob. Men Sofia Frilén körde smart bakom Elliann och kastade ner sin häst på open stretch sista biten. Till slut avgjorde det åttaåriga stoet också säkert med en halv längd på 1.14,0/2660 meter.