Ella vann dubbelt i Bodö

Stall Gabriella Laestander vann dubbelt i norska Bodö på lördagskvällen genom Kingofthehill F och Marciano.

Gabriella Laestander är nu uppe i åtta tränarsegrar under 2020 och passerade samtidigt 600 000 kronor i inkörda pengar till stallet.

Kingofthehill F  vann nu sitt andra raka sulkylopp och tjänade 15 000 norska kronor. Som favoritspelad satt han en bit ner i fältet på innerspår under inledningsvarvet, men efter ett drygt varv lyckades han smita ut i fjärde ytter och kort senare sattes attacken in i tredjespår.

Med Sigmund Jakobsen i sulkyn gjorde Kingofthehill F en stark slutrunda och han vann till slut med en säker längd efter att tidigt ha kopplat grepp in på upploppet. Segertiden blev 1.16,2/2120 meter.

Marciano var helt överlägsen i Bodö Grand Prix med 20 000 norska kronor i förstapris och detta var faktiskt hästens första seger för säsongen.

Även här var det Sigmund Jakobsen som satt i sulkyn och han gav Marciano en fin resa i andra ytter innan han styrde ut till snabb attack på sista bortre långsidan. Marciano rundade snabbt till ledningen och ryckte loss från fältet redan i sista sväng. Segertiden skrevs till 1.13,2/1600 meter.