Brida gick inte att stoppa

Fyraåriga stoet Brida tog sin första seger i livet när hon busenkelt vann ett lunchlopp vid fredagens tävlingar på Umåker.

Från ledningen stack hon undan med fem längder till slut och vann på 1.14,7a/2140 meter.

Brida satt fast med mycket sparat över mål i ett tufft lopp i Boden i sin förra start och hade nu ett bra läge i en spårtrappa med spår sju bakom startvingen.

Ove A Lindqvist var direkt framme utvändigt ledande Avaboy och efter 500 meter kunde Brida överta täten via 1.11,5 första 500.

Sedan kunde farten dämpas till 1.15,0 första varvet innan Brida drog undan på 1.12,0 sista 500. Tränare är Anki Frisk och förstapriset i loppet var 25 000 kronor.

Lexington Tooma och Jens Eriksson var tvåa på 1.14,0a/2140 meter i ett lopp där det var tufft tempo hela vägen. Jens Eriksson gav sin häst en fin resa i tredje par invändigt och kom ut bakom Rally Funny i slutkurvan.

Lexington Tooma hade dock inte kraft att utmana Rally Funny om segern över upploppet. Istället vann Rally Funny med klara fyra längder medan Lexington Tooma fick nöja sig med andrapriset på 12 500 kronor.

Järvsögrej, tränad av Tage Hollström, har galopperat bort sig i ett par starter i sommar men skötte sig nu och det slutade med en andraplats i ett långlopp på 1.28,0/2660 meter. Med Per Gustafsson i sulkyn hamnade Järvsögrej en bit ner utvändigt, men varvet från mål satt man rätt bra till i tredje ytter och i mål var Järvsögrej bara en längd bakom vinnaren Guli Major.

I ett P21-lopp för kuskar som aldrig vunnit i totalisatorlopp blev det en tredjeplats för Thelma Ragnarssons Datastrom Am, som efter en kortare startgalopp gjorde en helt okej på avslutning från kön och landade på 1.17,5a/2140 meter. I sulkyn satt Frida Sandberg.