A.W’s Fastlight tvåa igen

Treårige A.W’s Fastlight, tränad av Christian Månsson (bilden), har inlett tävlingskarriären lovande. Vid Bodens tisdagstävlingar blev det en ny andraplats i andra starten efter en offensiv styrning.

Tvåa blev också Per Gustafssons kallblod Järnsaxa.

A.W’s Fastlight var målfotoslagen i sin debut på hemmaplan under midsommarhelgen. I Boden valde Christian Månsson ett offensivt upplägg från bakspår och via en förstasväng i vida spår landade A.W’s Fastlight utvändigt ledaren efter 600 meter.

Mitt på sista bortre långsidan pressade sig A.W’s Fastlight till ledningen och han fullföljde sedan duktigt på 1.17,2/2140 meter. Till slut fick han dock ge sig mot Roger Nilssons debutant Fox Star som klev förbi med 1,5 längder på upploppet och vann på 1.17,1.

Andrapriset för A.W’s Fastlight var värt 20 000 kronor.

I ett kallblodslopp med bara fem startande fick Per Gustafssons Järnsaxa gå den tunga vägen utvändigt ledaren. Det gjorde hon helt okej och höll till en andraplats på samma tid som vinnaren Wild Donnan. Efter en avslutning på 1.30,2 sista 500 landade man på 1.32,9a/2140 meter.

Andraplatsen för Järnsaxa var värd 15 000 kronor.

Jerker Bjurmans Ravn Kiro satt i rygg på ledande Wild Donnan hela vägen och hade krafter kvar i mål som trea.

Leif Erikssons Stjärnvin Linn håller nyttig form och tog nu en tredjeplats i Dubbelcupen efter en snabbstart från tillägg. Från springspår på tillägg satt Stjärnvin Linn i ledningen redan efter drygt 100 meter. Leif släppte sedan täten i utgången av första sväng och sedan blev det tredje inner efter 600 meter.

Stjärnvin Linn kämpade bra i tufft sällskap och klarade tredjeplatsen på 1.27,3/2160 meter. Tredjepriset var 12 500 kronor.

I en fyraåringsfinal med 100 000 kronor i förstapris gjorde Brida, tränad av Ann-Catrin Frisk, karriärens bästa lopp i tionde starten då hon tävlade barfota runt om för första gången. Efter en kvick start till spets släppte Ove A Lindqvist till favoriten Yankee Blue.

Till slut hade inte Brida det rätta flytet utan hon blev fast över mål med alla krafter kvar. Hon landade på nya rekordet 1.14,6a/2140 meter och hade sannolikt vunnit med lucka i tid. Nu tjänade hon 13 500 kronor som fyra.