Tipsen till midsommar

Lördagens midsommartävlingar på Skellefteåtravet startar klockan 17.30. Det stora streckspelet är V64 som avslutas med anrika Midsommarkransen. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1
Ranking: 7 Speed Lane – 5 Leave Your Sox On – 3 Killeer Queen Boko. Outs: 8 A.W’s Fastlaight.
Kommentar: Öppet nollopp med fyra debutanter och en kvintett som bara gjort någon enstaka start utan att visa något speciellt. Hemmahästen Speed Lane har springspår i sin första start och borde sitta bra till direkt. Han kan säkert vara med där framme och hugga även om tränaren vill ligga lite lågt.

Lopp 2
Ranking: 1 Syria A.T – 6 Just In Time L.A – 4 Kingofthehill F. Outs: 5 Bestitvå.
Kommentar: Syria A.T tog hand om ledningen från innerspår i montéloppet på Dannero den 10 maj och drog då undan till en överlägsen seger. Har samma läge nu och kan bli svårfångad även i det här sällskapet.
Struken: 10 Baron Hornline.

Lopp 3
Ranking: 1 Amperage Hanover – 2 Yaz Hanover – 3 Avaboy. Outs: 6 Her Highness Sisu.
Kommentar: Bara fem startande i detta treåringslopp där Petri Salmelas stall har tre av deltagarna i startfältet. Amperage Hanover är jämn och gedigen. Från innerspår får han vinnartipset. Stallkompisen Yaz Hanover har vunnit med krafter kvar de två senaste gångerna och kan definitivt utmana.
Struken: 4 Axel Ruda.

Lopp 4/V64-1
Ranking: 13 Kainai Goj – 2 Erase The Law – 8 Rising Star Boy. Outs: 3 Xigaro Bay.
Kommentar: Nicklas Westerholm kommer till Skellefteåtravets midsommartävlingar med flera goda segerchanser och först ut är Kainai Goj som har en vettig uppgift från tredje startled i en spårtrappa. Han var med i en tuff öppning för att initialt nå spets i senaste starten och det straffade sig till slut då det handlade om lång distans. Han fullföljde ändå helt okej som trea och nu är känslan att fyraåringen går ner i klass. Erase The Law har aldrig vunnit på 24 starter, men han fullföljde klart positivt på nytt rekord i ett tufft fyraåringslopp senast (Hail Mary vann).
Struken: 10 Il Vero Alfredo.

Lopp 5/V64-2
Ranking: 3 Gerry – 4 Dante Godiva – 7 Digital Dominance. Outs: 1 Gogobet Sisu.
Kommentar: Gerry har gjort tre starter sedan han kom till Sverige och har inte fått någon vidare utdelning så här långt. Näst senast var han ute i ett försök till Kungapokalen där han slutade sexa efter att ha suttit en bit ner i fältet. Detta lopp vanns av Aetos Kronos före Green Manalishi. Senast på Mantorp hamnade han i en trött rygg i sista sväng och drogs bakåt, och den gången var det obesegrade Ecurie D som vann. Reijo Liljendahls häst gå ner mycket i klass nu och är en given segerkandidat här. Dante Godiva galopperade bort alla chanser direkt i starten i sin comeback i Boden senast. Visade skyhög kapacitet några gånger ifjol, men då han hade varit borta så länge inför senast är det tveksamt var han står rent formmässigt. Digital Dominance galopperade 100 kvar senast och hade troligen varit tvåa bakom Pleasure For Cash annars. Gogobet Sisu klockades till 1.12,5/2000 meter efter startgalopp i sin V75-start i Boden senast.

Lopp 6/V64-3/V4–1
Ranking: 5 Järvsö Bukefalos – 8 Stålviktor – 7 Myrsjös Ruter Ess. Outs: 3 Klack Ymer.
Kommentar: Järvsö Bukefalos vann ett lopp från ledningen i vintras och är effektiv när han kommer till spets. Rätt distans och fina förutsättningar här. Han har inte startat sedan februari, men är garanterat väl förberedd. Stålviktor försvarade sig snyggt från ledningen senast och vann på nytt rekord. Tråkigt spår nu. Myrsjös Ruter Ess gjorde en stark avslutning senast han gästade Skellefteå, då han tappade 20 meter på startgalopp och sedan kom tillbaka och sprutade in som tvåa på nytt rekord. Klack Ymer tävlade mot tuffa hästar som treåring och fick avsluta säsongen med en snygg vinst. Trots långt tävlingsuppehåll ska han respekteras och han kan nog rekordsänka en hel del. Ros Svarten har inte vunnit lopp sedan 2016, men har dragits med stora sjukdomsproblem senaste åren och har inte gjort så många starter heller. Nu har han fått fyra lopp i kroppen i år och han brukar prestera som bäst när han kommer ut efter en kortare tävlingspaus. Dessa förutsättningar med kortlopp och bilstart gillar han allra bäst. Han är mycket startsnabb och kommer att få ett fint lopp i främre träffen.

Lopp 7/V64-4/V4-2
Ranking: 15 Adi Gallia – 3 Special Mystery – 7 Emmeline Follo. Outs: 8 La Norno.
Kommentar: Adi Gallia står ensam med dubbla tillägg och har 14 konkurrenter att runda i stonas midsommarkrans. Hon är dock tillräckligt tuff för att fixa en sådan här uppgift och är ett spikförslag på V64. Senast i Östersund stack hon till ledningen och stred bra hela vägen på 1.12,0a/1640 meter bakom en topphäst. Negativt är att hon galopperat bort sig flera gånger då det varit voltstart tidigare, men nu då hon står ensam på sin volt så borde hon fixa att trampa igång i rätt gångart. Special Mystery hängde med positivt bakom Hail Mary senast i Boden och sänkte sitt rekord som trea. Bra läge på startvolten nu och kan vara långt framme. Stallkompisen Emmeline Follo visar uppåtform och vann ett breddlopp från ledningen senast. La Norna vann V75-lopp i februari. Har matchats i tuffare gäng efter det och är en given outsider här.

Lopp 8/V64-5/V4-3
Ranking: 11 Torpa Olea – 8 Don Viking – 7 Björlifant. Outs: 10 Bellfaks.
Kommentar: Torpa Olea kan mycket i ljusa stunder och vann över den här långa distansen på Bergsåker förra sommaren, då hon travade 1.25,8/3180 meter. Don Viking var lite ringrostig när han gjorde comeback i Boden senast, men han fick ett nyttigt lopp i kroppen och är säkert vassare nu. Han har styrkan för att vinna över den här utslagsgivande distansen. Björlifant blev störd i V75-loppet på hemmaplan senast och galopperade bort sig. Har annars kraftigt stigande form och ska passas här. Bellfaks är kanske den mest kapable i fältet, men han har strulat mycket i år och har galopperat bort sig fem starter i rad. Nu har han fått vila från tävlandet i tre månader och kanske har det gjort honom gott.

Lopp 9/V64-6/V4-4
Ranking: 12 OnTrack He’s Black – 6 Kaptah – 7 Imagine Boko. Outs: 10 Zorro Swing.
Kommentar: OnTrack He’s Black var rejäl senast i Östersund när han vann över denna långa distans. Han känns fortsatt fin efter det och Nicklas Westerholm meddelar att det är stallets allra bästa chans denna kväll.  Kaptah gjorde ett fint slutvarv som tvåa bakom Van Gogh Z.S. senast på rekordtid. Kan ge favoriten en match. Imagine Boko fick trava utvändigt ledaren hela vägen senast och höll starkt som tvåa. Robert Berghs hästar har haft stora framgångar i det här loppet genom åren. Zorro Swing är hemmahoppet. Han avslutade riktigt bra i silverdivisionen på V75 senast, men blev ändå oplacerad då det inte gick att ta så mycket i en snabb avslutning. Mr Golden Quick är en elithäst som vann Stig Lindmarks Styrkeprov i Skellefteå i höstas. Nu har formen inte varit som bäst på slutet och 60 meters tillägg är ett tufft utgångsläge, men det är farligt att nonchalera honom.

Lopp 10
Ranking: 9 Shut Up And Dance – 1 Gun Runner – 12 Brida. Outs: Ellen Degeneres.
Kommentar: Shut Up And Dance var inte som bäst näst senast i Östersund, då han galopperade som slagen 300 kvar. Gjorde en klart godkänd comeback i Boden senast då han avslutade 1.15,5 sista varvet efter att ha hamnat väldigt ner i kön i ett stort fält. Han är inte helt att lita på och läget med femtespår på tillägg är lite byngligt, men kapacitetsmässigt är det nog bästa hästen i fältet.

Lopp 11
Ranking: 6 Fräcke Prins – 5 Tekno Viking – 4 Lövabos Lukas. Outs: 1 Klack Tore.
Kommentar: Bara sex startande i finalen i Bodbäckspålles fyraåringsserie. Jan-Olov Perssons stall har halva startfältet och lär nog sno åt sig en stor del av priskakan. Tipset till Fräcke Prins som tagit stora kliv i sin utveckling i år. Senast i en final i Sleipner Cup galopperade han efter 50 meter från bakspår, men klockades till 1.24,5/1900 meter i sin upphämtning. Svårstoppad felfri.