Tips till tävlingarna 9 juni

Åtta lopp med V5 och V4  står på programmet när Skellefteåtravet tävlar på tisdagskvällen. Första start är klockan 18.25 och tävlingarna körs utan publik. Ranking och tipskommentarer till samtliga lopp hittar du här – eller klicka på spelfliken ”Tips till våra tävlingar” till vänster i menyn.

Lopp 1
Ranking: 2 Emely Viking – 3 Kanape – 10 Philip. Outs: 9 Lill Elden.
Kommentar: Emely Viking debuterade hemma i Norge förra veckan och gjorde ett starkt lopp som tvåa på 1.33,5/2140 meter. Stack då direkt till ledningen och var bara slagen av topphäst (stallkompisen Langlands Hövding som startar i lopp 7 denna tävlingsdag). Står bra till på start här och måste ha god chans om hon klarat den långa resan.

Lopp 2/V5-1
Ranking: 8 Tigerfeet Dynamite – 14 Pontiac S.W – 4 M.T.Keepontrotting. Outs: 11 Caraway.
Kommentar: Tigerfeet Dynamite har varit ute i två tuffare sprinterlopp på sistone och har hängt med helt okej där efter att ha fått snälla resor. Senast satt han i tredje-fjärde invändigt och kom loss sent på upploppet. Hemmahästen står bra inne med pengarna här och möter överkomligt motstånd. Han kan vara rätta draget. Pontiac S.W gjorde debut för Nicklas Westerholm senast och kördes då fram i dödens varvet från mål. Han var slagen in på upploppet då, men fullföljde godkänt då det var första starten efter långt uppehåll. Med lopp i kroppen känns han som ett givet bud här även om läget är dåligt med bakspår på tillägg. M.T.Keepontrotting vann ett P21-lopp från ledningen senast. Det var såklart mot billigare motstånd än detta, men intrycket var riktigt bra och åttaåringen ska inte nonchaleras. Caraway kördes till ledningen i ett långlopp senast och fick ge sig sista 100. Satt fast med krafter kvar gången innan och är ett av många skrällbud.
Struken: 13 Mister Burman.

Lopp 3/V5-2
Ranking: 10 Gräns Prinsessan – 2 Global Blind Date – 7 Vendetta Face. Outs: 3 Her Highness Sisu.
Kommentar: Gräns Prinsessan kördes i ledningen första två starterna och senast var hon trea från rygg ledaren. Hon har gjort det helt okej så här långt utan att få vinna. En av många i ett öppet lopp. Global Blind Date fick bestämma i ledningen i ett breddlopp senast och vann utan besvär. Räknas här också. Vendetta Face är segerlös efter sju starter, men rekordsänkte rejält i ett tuffare gäng senast. Går nu ner i klass. Her Highness Sisu är ett treåringssto från Petri Salmelas stall och gör sin debut här. En outsider från bra läge. Liquify’Em var lite sämre senast, men är uppfräschad efter det och måste bevakas här.

Lopp 4/V5-3
Ranking: 4 Stålviktor – 7 Bläs Laban – 11 Lillfax. Outs: 5 Laxfaks.
Kommentar: Stålviktor anföll 850 kvar senast från andra ytter och vann knappt i ett breddlopp. Tuffare uppgift nu, men måste ändå räknas tidigt. Bläs Laban kördes tufft i ledningen senast och höll klart bra även om han blev stum sista 100. Mötte då hästar som Forspärla och går ner i klass nu. Lillfax vinner inte så ofta och tog sin senaste seger i april 2018. Har dock visat god form på sistone och känns intressant med Ove A Lindqvist. Laxfaks har fått tre lopp i kroppen efter sin vinterträning och borde rimligen bli lite rappare i benen för varje start. Negativt är han galopperat i de två senaste starterna, men felfri ska han utan tvekan räknas denna gång. Kaksi Can var klart bra vid skrällsegern i februari. Har inte startat på tre månader och är lite svårbedömd, men kapacitet finns för att vinna.

Lopp 5/V5-4/V4-1
Ranking: 13 Yaz Hanover – 8 O.K Nalan – 15 Florianne. Outs: 5 Captain Cruise.
Kommentar: Yaz Hanover kördes fram utvändigt ledaren 1400 kvar senast och gjorde ett finfint intryck då han kopplade grepp 150 kvar och gick undan i bra stil. Står nu med bakspår på tillägg och då kan det såklart strula. Får ända tipsettan. O.K Nalan kommer med två raka segrar och senast i Skellefteå drog han undan i 1.15-tempo sista 800 i ledningen till lätt seger. Tränarkörd denna gång. Florianne var ute i ett breddlopp över lång distans senast och avgjorde sista biten via open stretch. Har en del fart i sig och ska räknas felfri. Captain Cruise har aldrig vunnit på 48 starter, men han är bra igång och gjorde en klart positiv insats som trea i Boden den 28 maj där han forcerade fram utvändigt ledaren 1350 kvar efter att ha inlett från tredje startled i en spårtrappa. Det var en topphäst som satt i ledningen den gången, men Captain Cruise höll sin fart utvändigt några längder bakom. Nu har han innerspår på tillägg och kan få en smyglöpning. Med klaff på loppet är han ett roligt bud.

Lopp 6/V5-5/V4-2
Ranking: 11 Rally Funny – 10 Lexington Tooma – 5 Filippa Am. Outs: 8 Everest Sisu
Kommentar: Rally Funny kommer från seger och har slagit sådant här motstånd tidigare. Senast blev hon över från start, men kom snabbt ut i andra ytter och satt sedan kvar när det kom tidiga attacker i tredjespår. Hon hade lite flyt att det löste sig då när en konkurrent galopperade på sista långsidan, men sedan avslutade hon med 1.13,9 sista 400 till knapp seger med ett huvud. Hon har galopperat några gånger i voltstart tidigare i karriären, men Ove A Lindqvist känner hästen väl och det borde vara en fördel att det inte är några hästar utvändigt i volten. Lexington Tooma gör debut i ny regi, vilket ska bli intressant. Har inte startat sedan V75-helgen på Umåker och har knappast toppform, men på sin grundkapacitet är han ett tidigt bud. Filippa Am håller bra dagsform och känns hetast av hästarna på startvolten.

Lopp 7/V4-3
Ranking: 6 Langlands Hövding – 8 Ravn Kiro – 5 Styfs Vilda. Outs: 2 Guli Tone.
Kommentar: Langlands Hövding kommer från Norge och verkar vara en supertalang. Dånade runt på 1.30,0/2180 meter på Leangen senast i sitt livs andra start. Står bra inne här och ska han god chans att ta tredje raka segern. Ravn Kiro klev fram utvändigt ledaren 700 kvar senast på Umåker och avgjorde utan problem på upploppet. Har kapacitet för att rekordsänka en hel del, men samtidigt är det riktigt bra hästar som han ska ta in 20 meter på. Styfs Vilda blev störd efter 200 meter i sin debut. Avslutade sedan med ett varv på 1.30,7.

Lopp 8/V4-4
Ranking: 9 Amarula Bishop – 3 Zekrom Jons – 5 Eloy d’Avignere. Outs: 2 Judgeme L.A.
Kommentar: Amarula Bishop var helt okej som tvåa i ett breddlopp näst senast, men mötte då en överlägsen Let’s Dance L.A som går ut i V75 till helgen. Amarula Bishop tål att göra en del själv i loppen och i detta P21-lopp är hon en het segerkandidat.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge