Spetsvann på Bergsåker

I sjätte starten kom karriärens första seger för treåringsstoet Liquify’em (bilden), tränad av Anki Frisk.

Vid tisdagens lunchtävlingar på Bergsåker spårade Liquify’em runt om i ett treåringslopp och tog hem segerchecken på 50 000 kronor.

I ett litet fält stod Liquify’em ensam med springspår. När favoriten Exklusiva Liss inledde trevande från innerspår var Ove A Lindqvist offensiv från start och pressade till ledningen efter en bit med Liquify’em.

Sedan fick Liquify’em bestämma på 1.18,8 första varvet innan tempot skruvades upp. Liquify’em avslutade nu med 1.14,1 sista varvet och Ove A Lindqvist såg till att hålla henne skärpt in i mål. Segertiden skrevs till 1.16,3/2140 meter och segermarginalen blev klara två längder.

På sex starter i år har nu Liquify’em sprungit in 97 000 kronor.

A.W’s Kicklihgt, tränad av Mats Viklund, travade 1.16,7a/2640 meter som fyra i ett annat lunchlopp. Från spår åtta bakom startvingen backades han ner sist invändigt av Peter Wikström och A.W’s Kicklight fick sedan gå ensam i tredjespår runt hela slutkurvan när det gick som snabbast.

Zolglimten, tränad av Jennifer Lundström, rekordsänkte till 1.31,7a/2640 meter, och det räckte  till en sjundeplats. Zolglimten fick ett tufft inledningsvarv i dödens, men hängde ändå med bra i drygt två varv innan krafterna började tryta.