Nytt rekord av Stjärnvin Linn

Nyttige Stjärnvin Linn tog en andraplats med Leif Eriksson vid måndagerns lunchtävlingar på Solänget. Detta på nya rekordet 1.26,1/1660 meter och andraplatsen var värd 12 500 kronor.

Stjärnvin Linn öppnade snabbt från springspår på tillägg och Leif Eriksson kunde köra sig till ledningen mitt i första sväng. Han släppte sedan efter 600 meter när Thess Prinsen attackerade på utsidan.

Storfavoriten Bol Brage från Jan-Olov Perssons stall var överlägsen till slut och vann på 1.24,5/1660 meter med Mats e Djuse, men där bakom var Stjärnvin Linn klar tvåa. Leif Erikssons häst passerade nu 400 000 kronor i insprungna pengar genom karriären där det blivit 74 starter och 30 placeringar bland de tre främsta.

Även Thomas Viklunds Lövabos Tori noterade en ny rekordtid i detta lopp. I sin 78:e start sprang Lövabos Tori 1.28,3/1640 meter och blev fyra.