Lindqvist vann med 13-åring

Skellefteåtravet tog två segrar vid fredagskvällens breddlopp på Umåker.

Detta genom sexåriga stoet Flirtin Viktoria (tränad av Ola Eriksson) och 13-årige kallblodet Lotus Atom (Mikael Lindqvist). För båda hästarna var det säsongens första seger.

Flirtin Viktoria gjorde årsdebut den här kvällen och det kunde inte ha slutat på ett bättre sätt. Varvet från mål satt Flirtin Viktoria sist på innerspår och såg inte ut som någon vinnare i det läget. 800 kvar släpade hon faktiskt där bak och hade någon längd fram till närmaste häst, men kusken Oskar Florhed fick henne på bättre tankar och kom upp i rygg i andraspår drygt 600 kvar. Över upploppet kom sedan Flirtin Viktoria längst ute i banan och till slut avgjorde hon med en säker längd på 1.18,4/2140 meter.

För Flirtin Viktoria var det den tredje segern i karriären och den första sedan augusti 2018.

13-årige Lotus Atom tog karriären andra seger i sin 32:a start. Från dubbla tillägg inledde han på innerspår, men efter 500 meter gick Mikael Lindqvist (bilden ovan) ut och tog tredje ytter. Där han satt ungefär ett varv innan han mitt den sista bortre långsidan gick ut i tredjespår och satte in en snabb attack. På relativt kort bit sköljde Lotus Atom förbi hela tätgruppen och svepte till ledningen i ingången till sista sväng.

Därefter släppte han aldrig greppet om händelsernas utan vann ohotad med 2,5 längder på 1.32,5/2180 meter.För Mikael Lindqvist var det årets fjärde seger som kusk, men den allra första som tränare.

Let It Happen W.W (tränad av Kjell-Ove Eriksson) avslutade helt okej som tvåa efter att ha suttit i fjärde-femte ytter i ett kortlopp. Let It Happen W.W landade på nya voltrekordet 1.14,3/1640 meter och var 3,5 längder efter Estreem som vann lätt från ledningen. I samma lopp fick Pinewood Man (Gabriella Laestander) en tuff resa med tredjespår fram till dödens, men han fullföljde klart godkänt som trea.

En tredjeplats blev det även för Jet Crossier (Louise Eriksson) i det inledande loppet. Detta tillsammans med Roger L Berglund i sulkyn.