Kolnes Ida övertygar

Per Edströms fina kallblodssto Kolnes Ida fortsätter att utvecklas stadigt. På torsdagskvällen tog hon årets femte seger när hon vann på nya rekordet 1.28,5/2140 meter på Umåker.

Gabriella Laestanders stall drog in fina pengar då Gelato var tvåa i finalen i Umåker Cup. En andraplats blev det även för Digital Asset.

Kolnes Ida svarade upp ledningen från innerspår med Jan Norberg i sulkyn. Men efter att ha kommit till första varvet på 1.30,9 valde Norberg att släppa ledningen dryga varvet från mål.

Nu visade Kolnes Ida återigen att hon kan avsluta mycket vasst när hon får sitta i rygg. Norberg kom ut i andra ytter 450 kvar och sedan avslutade Kolnes Ida med sylvassa 1.22,8 sista 400 till seger med en hals före Nordvinn/Stefan Edin.

Förstapriset var 30 000 kronor och på sju starter i år har fyraåriga Kolnes Ida sprungit in 134 000 kronor.

Digital Asset var tillbaka efter en tävlingspaus på sex-sju veckor. Som favorit blev han nu tvåa på 1.16,0/2160 meter efter att ha fått en fin resa i andra par utvändigt av Mats E Djuse. Digital Asset hade samma tid som vinnaren Unleash The Steel, som höll undan med en halv längd efter att ha gjort grovjobbet utvändigt ledaren.

I finalen i Umåker Cup blev det slutligen en andraplats för Gelato, som höll starkt på 1.14,1/2140 meter efter att ha fått hårt tryck i ledningen.

Gelato var trea i mål, men fick andraplatsen när målettan Jagger Boko diskvalificerades efter en incident på upploppet där Bastian Boom stördes till galopp. Överraskande vinnare i Umåker Cup blev Young Lavec och Matti Palomäki, som från tredje invändigt vann på 1.13,9.

Gelato tjänade 37 500 kronor på sin andraplats medan Digital Asset sprang in 12 500 kronor. Totalt blev det alltså 50 000 kronor för Gabriella Laestanders stall, som nu passerade 400 000 kronor i inkörda pengar under det här året.